Proizvođačke cijene u BiH više za 1,4 posto u odnosu na 2016.

101

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u srpnju niže su za 0,2 posto u odnosu na lipanj, dok su više za 1,4 posto u odnosu na isti mjesec 2016. godine.

U lipnju u usporedbi s prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su pad od 0,4 posto, a u odnosu na srpanj prošle godine niže su za 0,1 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u srpnju više su za 0,1 posto u odnosu na lipanj, a u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježile su rast od 3,9 posto.

U lipnju, u usporedbi s prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su porasle u kapitalnim proizvodima za 0,1 posto, dok su pale u energiji za 0,8 posto, te intermedijarnim i trajnim proizvodima za po 0,1 posto.

Proizvođačke cijene u lipnju ove, u odnosu na isti mjesec 2016. godine, više su u energiji za 0,4 posto, intermedijarnim proizvodima za 3,2 posto i netrajnim proizvodima za 0,6 posto, dok su pale u kapitalnim proizvodima za 0,9 posto, trajnim potrošačkim dobrima za 0,3 posto. (klix.ba)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here