Majetić: HUP od Vlade očekuje ubrzanje reformi

108

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržava planove Vlade, ali očekuje ubrzanje procesa reformi kako bi hrvatsko gospodarstvo bilo konkurentnije, izjavio je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić, ustvrdivši i da od Agrokora više nema straha za gospodarstvo.

Odgovarajući na upite novinara uoči seminara na kojemu su poduzetnicima predstavljeni instrumenti i novi web servisi Ministarstva gospodarstva za pomoć i lakše poslovanje na unutarnjem tržištu EU-a, Majetić je istaknuo da je ova Vlada imala takvu situaciju da je dosta toga došlo na njezin stol na što je morala odgovoriti, te da nije imala vremena rješavati neka druga pitanja.

“Naravno da su najave i planovi Vlade ono što mi podržavamo. Ono u čemu smo pomalo nestrpljivi je što očekujemo brži nastavak reformi, jer dok god se politika bavi sama sobom, a znamo da se jednim dijelom i time bavila zbog Mosta, mi čekamo, a naša konkurencija ne čeka. Tako da se sada nadamo, kada je stanje stabilno i kada je do idućih izbora oko tri godine, da se zasuču rukavi i počnu raditi temeljite promjene nužne ovoj zemlji”, odgovorio je Majetić na upit novinara o ocjeni godine dana od izbora Vlade.

Na pitanje novinara oko situacije u Agrokoru i nagađanjima o visini otpisa dugova vjerovnika, Majetić je kazao kako misli da je “strah od nekog fatalnog, katastrofalnog scenarija gotov” te da će “neki izgubiti, a koliko vidjet će se”.

“Koliko mi znamo u vezi tvrtki, gotovo 50 posto duga i više će biti vraćeno i prije onog razgovora o zadnjem otpisivanju dugova, što je daleko više nego su svi očekivali. Financijske institucije će imati drugu situaciju, ovisno o tome koliko imovina vrijedi i kako će se dogovoriti. No, ne očekujem da će Agrokor imati katastrofalan utjecaj na gospodarstvo”, kazao je Majetić.

U cijelom procesu oko Agrokora smatra i da će gotovo sve tvrtke koje su ‘zdrave’ i dalje dobro raditi, bez obzira tko će biti vlasnik.

“Neće nestati ni Jamnica, ni Ledo, ni PIK Vrbovec, ni Belje, i sigurni smo sada da će te tvrtke nastaviti raditi, da će biti radnih mjesta, i mislim da smo onaj prvi ‘tsunami’ oko Agrokora preživjeli i da više nema straha”, ocijenio je Majetić. (Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here