Zvijezda: EBITDA porasla 9%

118

Zvijezda je u prvih sedam mjeseci ostvarila prihod od 370 milijuna kuna te EBITDA od 34 milijuna kuna (rast od 9 posto).

Zvijezda se dobro pripremila za ljetnu sezonu i uspjela osigurati optimalne razine zaliha te isplanirati nove marketinške aktivnosti kako bi povećala prodaju i konzumaciju svojih proizvoda. U proteklih nekoliko mjeseci fokus je bio stavljen na najprofitabilnije proizvode što je uz poboljšanu operativnu učinkovitost, pozitivno utjecalo na EBITDA-u.

Financijska stabilizacija omogućila je redovnu dostavu robe i sirovina od strane dobavljača što je rezultiralo povećanom proizvodnjom u srpnju 2017. u usporedbi s prethodnim razdobljima ove godine.

Naplata domaćih potraživanja znatno je povećana u srpnju, a priljev novca od vanjskih kupaca je porastao uslijed ukidanja višestrukih kompenzacija i redovne naplate tekućih potraživanja. Potraživanja unutar grupe se naplaćuju na vrijeme.

Zvijezda je povećala zalihe gotovih proizvoda i sirovina kako bi izbjegla eventualne situacije s nedostatnim zalihama te se tako u potpunosti pripremila za turističku sezonu. (SEEbiz)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here