NO Adrisa podržao Upravu u zaštiti interesa tvrtke vezanih uz Agrokor

Nadzorni odbor (NO) Adris grupe podržao je u ponedjeljak sve napore Uprave i poduzete pravne radnje u zaštiti interesa tvrtke, vezane uz najnovija zbivanja u vezi s Agrokorom i mogućnostima naplate Adrisovih potraživanja.

Na sjednici održanoj danas u Rovinju, NO je razmatrao najnovija zbivanja u vezi s Agrokorom i mogućnostima naplate Adrisovih potraživanja proizašlih iz ugovora o poslovnoj suradnji i osiguranih založnim pravima na dionicama, navodi se u priopćenju Adris grupe.

“Nadzorni odbor podržao je sve napore Uprave i poduzete pravne radnje u zaštiti svojih interesa. Dana je podrška Upravi Adrisa da ustraje na pravnoj zasnovanosti cijelog procesa i donesenih odluka te, svakako, na načelima jednakopravnosti svih vjerovnika i poštenijem pristupu”, ističe se.

Također se navodi kako su još jednom obrazloženi razlozi zašto je Adris osporio tražbine vjerovnika koji sudjeluju u roll-up kreditu u dijelu u kojem su njihove prijavljene tražbine podmirene roll-up kreditom.

Kako je istaknuto, cilj je bio pokrenuti raspravu o tome daju li tražbine koje su prestale postojati zbog pretvaranja u roll-up kredit pravo glasa u postupku izvanredne uprave.

Budući da u trenutku osporavanja nisu bili poznati iznosi podmirenih tražbina, Adris je osporavao cjelokupni iznos. U međuvremenu Zagrebačka i Erste banka dostavile su podatke o tome koje su tražbine i u kojem iznosu namirile sudjelovanjem u ugovoru o roll-up, pa je Adris precizirao i svoje osporavanje.

“Što se pak tiče tzv. ‘obvezničara’, podataka o tome – kada su kupljene obveznice, prije ili poslije stupanja na snagu zakona o izvanrednoj upravi, i jesu li i koliko isplaćene ugovorom o roll-up kreditu, te jesu li i kako imatelji obveznica ovlastili skrbnika na podnošenje prijave potraživanja i zastupanje u izvanrednoj upravi – nemamo, stoga nismo izmijenili svoje osporavanje”, navode iz Adrisa.

Dodaju i kako je NO upoznat i s namjerom primjene Entity Priority Modela (EPM) u postupku namire, prema kojem, kako je ocijenjeno, bolje prolaze vjerovnici koji imaju veći broj nekvalitetnih jamstava od onih koji imaju manji broj kvalitetnih jamstava.

Nadzorni odbor i poslovodstvo tvrtke izrazili su zadovoljstvo prihvaćanjem Adrisovih argumenata u stručnoj i najširoj javnosti, a posebno činjenicom da i rješenje suda o utvrđenim i osporenim tražbinama, od 15. siječnja ove godine, u svom obrazloženju ukazuje na problematičnost primjene tog modela, navodi se u priopćenju. (Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here