Kanaan1U jakoj konkurenciji velikih europskih proizvođača, prehrambena tvrtka Kanaan iz Donjeg Miholjca svojim čipsom osvaja zahtjevno mađarsko tržište na kojemu su njeni proizvodi prepoznati kao best buy.

Kanaan je na mađarskom tržištu prisutan već deset godina gdje ostvaruje prosječan rast prodaje od 25%.

S prodajom većom od 800 tona čipsa udio ove hrvatske tvrtke na mađarskom tržištu iznosi oko deset posto.

U proboju na strana tržišta, direktor tvrtke Kanaan Zvonko Popović ističe važnost zadovoljenja potreba kupaca s proizvodima visoke kvalitete i povoljne cijene. “Na bilo kojem tržištu dugoročno možete opstati jedino, ako ste sposobni proizvesti konkurentan proizvod, te strpljivo i pametno radite. Veliku ulogu u osvajanju mađarskog tržišta odigrala je naša partnerska tvrtka Foody Product koja uvozi Kanaan proizvode u Mađarsku. HGK nam je pomogla u samim počecima sufinancirajući naše nastupe na sajmovima u Budimpešti”, rekao je Popović.

Dodaje da je europsko tržište grickalica iznimno koncentrirano te da postoji malo tvrtki koje se mogu nositi s multinacionalnim tvrtkama. Kanaan je dobio poslove izrade privatne marke u jakoj konkurenciji velikih europskih proizvođača čipsa.

Kanaan2Novi poslovi Kanaana u Mađarskoj su izrada privatne marke čipsa za francuski Auchan i njemački Penny. Pored toga Kanaan najveću prodaju ostvaruje radeći privatnu marku mađarskih trgovaca: Coop, CBA i Real.

Potvrda kvalitete Kanaana jest i vodeća pozicija u proizvodnji čipsa i flipsa na hrvatskom tržištu, s godišnjom proizvodnjom većom od 4.500 tona gotovih proizvoda. Trenutno je i najveći izvoznik slanih grickalica u Hrvatskoj, a svoje proizvode izvozi u Srbiju, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Sloveniju, Slovačku, Crnu Goru, Albaniju i Kosovo.

Godine 2013. tvrtka je uložila oko 1.5 milijuna eura u izgradnju novog skladišta krumpira kapaciteta 8.000 tona. Kanaan ima organiziranu vlastitu proizvodnju i skladištenje sirovine. U 2014. godini uložili su više od 1.5 milijuna eura u nabavku i instaliranje nove proizvodne linije za proizvodnju čipsa.