Slovački Eco-Invest želi preuzeti Palomu

paloma-slovenija-eco-invest-midiNakon povlačenja poljskog financijskog fonda Abris Capital slovensku Palomu želi preuzeti slovački Eco-Invest, piše ljubljanski Dnevnik.

Umjesto prošle godine određenog minimalnog iznosa za dokapitalizaciju Palome od 15 milijuna eura Eco-Invest (u BiH je većinski vlasnik banjalučkog SHP Celexa) za Palomu nudi više od 18 milijuna eura svježeg kapitala.

Dokapitalizaciju bi slijedio otkup dionica. Slovaci za dionicu nude 4.01 eura, dok je u ponudi Abris Capitala iznosila 3,3 eura. Drugim riječima, ako bi ponudu Eco-Investa prihvatio Slovenski državni holding (SDH), za prodaju više od 71 posto dionica Palome dobio bi 1,7 milijuna više nego u slučaju Abrisove ponude.

Štoviše, nedavno je Eco-Invest najavio dodatnih 70 milijuna ulaganja i stvaranje 200 novih radnih mjesta, što bi značilo da bi u Palomi bilo zaposleno gotovo 1.000 radnika, te osnivanje regionalnog razvoja centra u Slatkom vrhu. CEO Eco-Investa Miroslav Weiss je nedavno objavio da bi Paloma postala vodeći brand u njihovoj grupi. (SEEbiz.eu)