Interspar dolazi na šibenske Njivice

Supernova parkiraliste 220509Šibenik bi uskoro trebao dobiti još jedan trgovački centar. Ovaj put ne na Ražinama, nego na drugom kraju grada – Njivicama.

Naime, privodi se kraju tri godine duga priča o ulasku Inetrspara, doduše preko tvrtke Super Nova, na šibensko tržište. Jedan od posljednjih administrativnih koraka prije početka gradnje trgovačkog centra je izrada prostorno planske dokumentacije. Tako je šibenski gradonačelnik Ante Županović utvrdio konačni prijedlog Detaljnog plana uređenja zone mješovite namjene u Njivicama na kojoj će se graditi trgovački centar.

– Ova gradska uprava nema namjeru kočiti takvu investiciju. Dapače, želimo izaći u susret investitoru, jer smatramo da će taj dio grada dobiti višestruku korist od takvog ulaganja. Naime, investitor će financirati uređenje cjelokupne komunalne infrastrukture na tom terenu. Među ostalim i pristupnu cestu koju će urediti- kaže šibenski dogradonačelnik Franko Vidović.

Pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Zvone Zaninović, dodaje kako će investitor financirati i gradnju kolektora od igrališta Metalca u Crnici do bazena.

Premda je bilo nekih najava da bi u sklopu gradnje trgovačkog centra u Njivicama trebale biti srušene stambene zgrade tzv. Talijanke, takva mogućnost je odbačena.  (Slobodna Dalmacija)