Maraska-Amarena napolitanke – Spoj poznatog i kvalitetnog

Na temu kobrendiranja razgovaramo s predsjednikom Uprave Maraske d.d., Vandrijem Montabelom o novim Maraska-Amarena napolitankama iz Maraske, ne, Koestlina!

vandri-montabelo-midiKako je došlo do ideje o Maraska-Amarena napolitankama?

Razvoj Amarena napolitanki s našim partnerom Koestlinom s kojim smo vlasnički povezani u okviru Mepas grupe, krenuo je na obostranu inicijativu. Zajedničkim razvojem, proizveden je potpuno novi okus napolitanki koristeći višnju marasku kao sirovinu. Maraska je ponudila svoju baznu sirovinu, dobivenu sa vlastite plantaže u Vlačinama blizu Zadra, dok je Koestlin istu sirovinu i sukladno svojoj osnovnoj proizvodnji stvorio jedinstven proizvod na hrvatskom tržištu. Dizajn ambalaže zamišljen je i kreiran na tragu dizajna Amarena sirupa i nektara iz razloga da se lakše uspostavi veza između dva proizvoda pod istim brendom.

Na koji način ovom suradnjom profitira Maraska a na koji Koestlin?

Maraska Koestlinu prodaje prah višnje maraske koji Koestlin koristi kao punilo. Dok je Koestlin lansiranjem novog brenda napolitanki pod već poznatim imenom i prepoznatljivom ambalažom pružio potrošačima još jedan proizvod koji nosi ime Amarena, odnosno brend koji već unaprijed ima povjerenje i jamstvo kvalitete proizvoda te hrvatsko porijeklo.

Što kažu potrošači na taj spoj? Sviđa li im se ukus i izgled novih napolitanki?

Amarena napolitanke već su prije izlaska na tržište tijekom probnih degustacija dobile visoku ocjenu. Već nakon kratkog vremena provedenog na tržištu zabilježeni su izvrsni prodajni rezultati a komentari potrošača i kupaca su uglavnom pozitivni, uz česte pohvale o dobroj suradnji dviju poznatih hrvatskih prehrambenih industrija.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima i cjelokupnim projektom?

Izrazito smo zadovoljni rezultatima prodaje i pozitivnim odjekom marketinške kampanje, naime proizvod je lansiran u zajedničkoj kampanji tijekom travnja gdje su se pretežito putem vanjskog oglašavanja komunicirala dva povezana proizvoda, Amarena sirup i Amarena napolitanke. Marketinška suradnja je nastavljena te traje i dalje kroz Amarena nagradnu igru čiji je organizator Maraska. Tijekom lipnja Maraska je pokrenula oglasnu kampanju kroz razna sredstva, najviše TV i Vanjsko oglašavanje koje će trajati do jeseni.

maraska-koestlin-naposlitanke-midiJe li to prvi projekt kobrendiranja Maraske?

Radi se o prvom projektu kobrendiranja Maraske, ali planiramo lansirati u skoroj budućnosti i ostale proizvode na bazi višnje maraske i to ne samo u prehrambenoj već i farmaceutskoj industriji. Provedena klinička istraživanja potvrdila su ljekovite učinke višnje maraske na ljudsko zdravlje: antioksidativno djelovanje, protuupalno djelovanje, niski glikemijski indeks pogodan za dijabetičare i preventivno djelovanje na bolesti srca i krvožilnog sustava. Navedena svojstva su na verifikaciji kod Ministarstva zdravstva i ona su temelj budućih projekata i mogućih kobrendiranja. Višnja maraska ima svakako višestruku primjenu prvenstveno u prehrambenoj industriji, počevši od proizvodnje pića i napitaka, zatim sladoleda, voćnih jogurta, dodataka slasticama, džemova, kompota, preljeva, sušenog i smrznutog voća itd. Želja nam je kao i u slučaju s Koestlinom, isključivo kobrendirati s kvalitetnim hrvatskim proizvođačima koji imaju tradiciju i prepoznatljivi brend.

Jesu li Amarena napolitanke tu da ostanu?

Ulaganja koja smo uložili u ovaj zajednički brend svakako dokazuju da Koestlin i Maraska čvrsto vjeruju u daljnju proizvodnju i jačanje brenda koji po našem mišljenju ima sve pretpostavke za uspjeh.

Namjeravate li proširiti suradnju s Koestlinom i na druge proizvode?

Trenutno radimo na razvoju i drugih proizvoda na bazi višnje maraske koji se uskoro mogu očekivati na tržištu.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here