Održana Dukatova biciklistička utrka na Jarunu

352

Više od 400 biciklista svih uzrasta sudjelovalo je na 2. Dukatovoj biciklističkoj utrci “Zdrava navika” i “Dukatino utrci za djecu” na zagrebačkom Jarunskom jezeru, priopćeno je iz mliječne industrije Dukat.

Ova rekreativno-natjecateljska utrka održana je u sklopu projekta “Dukat Zelena zona” te Europskog tjedna mobilnosti, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića koji je i sam sudjelovao u utrci.

“Ponosni smo što je Dukat prva tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila certifikat ‘Tvrtka prijatelj bicikla’, kao dokaz poticanja zaposlenika na dolazak biciklom na posao. No, više od toga nas raduje veliki odaziv građana na današnju utrku koji su svojim sudjelovanjem podržali našu ideju promicanja biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza i brige o zdravim životnim navikama’, izjavio je Alen Fontana, generalni direktor Dukata za poslovanje u Hrvatskoj.

Utrka je okupila male i velike zaljubljenike vožnje biciklom koji su se natjecali u četiri kategorije – Dukatino mali (6-9 godina, 1 km), Dukatino veliki (10-14 godina, 1 km), Građani (7,2 km) i Sportaši (14,4 km).

Uz iskusne bicikliste i rekreativce, koji su vozili oko Velikog jezera, Dukatino utrka za djecu okupila je više od 150 najmlađih ljubitelja pedaliranja koji su se natjecali na kružnoj stazi na otoku Trešnjevka. Na utrci su sudjelovali i mnogi Dukatovi zaposlenici, članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, pokrenutog prošle godine na inicijativu zaposlenika.

Natjecatelji su se poslije utrke nastavili družiti na pikniku Zdrava navika s ukusnim Dukatovim mliječnim proizvodima, a sreću su mogli okušati u bogatoj tomboli, u kojoj su dva bicikla kao glavne nagrade dobila nove vlasnike.

Pobjednici utrka nagrađeni su vrijednim Dukatovim poklon paketima i nagradama sponzora.

Rezultati utrke, odnosno ukupan poredak sudionika utrke, bit će objavljen na internetskoj stranici www.dukat.hr najkasnije 24. rujna 2013. godine, ističe se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here