Hrvatske tvrtke na sajmu SeafoodExpo Southern Europe

Hrvatska gospodarska komora po treći put organizira zajednički nastup svojih članica na međunarodnom sajmu morske hrane SeafoodExpo Southern Europe koji se ove godine održava u Barceloni, Fira de Barcelona – GranVia, od 22. do 24. rujna 2014. godine.

SeafoodExpo Southern Europe 2014 je trodnevni specijalizirani sajam ribljim provodima koji se organizira u regiji s jednom od najviših stopa konzumacije proizvoda ribarstva po glavi stanovnika.

Ove godine će se na štandu Hrvatske gospodarske komore sa svojim proizvodnim programom predstaviti Arbacommerce, Sardina, S.I.C, i ribarska zadruga Omega 3.

Više od 3.000 kupaca, dobavljača, medija i drugih stručnjaka iz više od 75 zemalja posjetit će ovu izložbu. Sudionici dolaze kako bi uspostavili nove poslovne mreže, prezentirali svoje proizvode, dali zamaha starim poslovnim odnosima upravo u regiji koja zna prepoznati ono najbolje u ribarstvu.

Ribarstvo je jedan od rijetkih vitalnih dijelova hrvatskog gospodarstva koje bilježi rekordne rezultate kada govorimo o ulovu i uzgoju, a prerada je zasigurno jedan od vodećih sektora kada govorimo u novim investicijama u zadnjih nekoliko godina. Isto tako valja istaknuti izrazito pozitivnu vanjskotrgovinsku bilancu s vrijednošću izvoza od gotovo 116 milijuna eura u 2013. godini, ističe se u priopćenju HGK.