diamond:dogs dio grupacije Emakina otvorio ured u Zagrebu

Nakon integracije agencije diamond:dogs u grupaciju Emakina ostvarene u studenom ove godine, počelo je strateško širenje u Centralnu Europu novootvorenim uredom u Zagrebu.

Christian Handler, Gerhard Handler, Petar Kozjak, Karim Chouikri15 članova nedavno osnovane tvrtke EMAKINA.HR će u suradnji s iskusnim digitalnim stručnjakom Petrom Kozjakom te znanjima u implementaciji rješenja Kentico, podržati urede agencije diamond:dogs u Beču, Salzburgu i Zurichu.

“Naš srednjoročni cilj je da zagrebački ured postane snažan regionalni igrač koji će biti sposoban efektivno podržati naš rast u Centralnoj Europi”, izjavio je Gerhard Handler, izvršni direktor kompanije diamond:dogs, dio grupacije Emakina.

“Petar Kozjak je stručnjak s velikim tehnološkim i međunarodnim iskustvom koji će savršeno implementirati naše strategije u području digitalnih transformacija. Zadovoljni smo novim članom obitelji Emakina. ‘Know-how’ koji hrvatski partner donosi značajno će pomoći našem cilju, odnosno stvaranju jedinstvenog mjesta kupovine za kompletan digitalni lanac vrijednosti u Europi”, dodao je Karim Chouikri, izvršni direktor grupacije Emakina.

Petar Kozjak, suosnivač i stariji stručnjak za digitalne strategije kompanije Endora, uspješno posluje u Hrvatskoj od 2007. godine s posebnim naglaskom na međunarodne web projekte. Tijekom posljednjih nekoliko godina razvijao je kompleksna digitalna rješenja za velik broj globalnih brandova. Stvorio je visoko specijalizirani tim developera za Kentico CMS rješenja, koja tvore i bazu EMAKINA.HR. Petar Kozjak u novoj kompaniji drži udio od 24,8% dionica gdje će uz Gerharda Handlera i Christiana Handlera biti direktor.

Gerhard Handler navodi kako će zagrebački ured biti prvi korak u planiranom rastu kompanije diamond:dogs i grupacije Emakina u Centralnoj Europi. Tijekom sljedeće godine rast će i broj usluga kao i broj ureda kompanije diamond:dogs u Centralnoj Europi.