Branitelji do sada s Podravkom dogovorili otkup 7.000 tona sirovina

Ocjene hrvatskih branitelja na terenu su izvrsne i Podravka je u braniteljskoj populaciji prepoznata kao prijateljska kompanija koja cijeni njihov potencijal, naglasio je ministar Medved

252
Ministar Medved i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar

Analiza provedbe sporazuma između Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja pokazuje da je do sada dogovoren otkup 7.000 tona sirovina te su stvoreni dobri uvjeti za proširenje dugoročne suradnje s ciljem povećanja domaće poljoprivredne proizvodnje, izvijestili su iz Ministarstva i Podravke.

Kako se navodi, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar sastali su se u utorak s predstavnicima referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja kako bi analizirali provedbu sporazuma potpisanog u rujnu prošle godine.

“Od potpisa sporazuma, kojem je cilj pomoći braniteljskim udrugama i OPG-ovima u proizvodnji, sigurnom plasmanu i naplati njihovih proizvoda po unaprijed poznatim uvjetima, braniteljska populacija direktno za Podravku proizvodi 400 tona, a indirektno preko organizatora dodatnih 6.600 tona voća, povrća i žitarica”, podaci su iz priopćenja.

Također se navodi da je partnerska suradnja između hrvatskih branitelja i vodeće domaće prehrambene kompanije te Ministarstva hrvatskih branitelja, kao posrednika, istaknuta kao pozitivan primjer suradnje s vrlo jasnom vizijom, rezultatima i potencijalima.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio je kako je iznimno ponosan na ono što je do sada napravljeno.

“Ovo nije samo jedan od formalnih sporazuma bez rezultata. Napravljen je ogroman iskorak. Ocjene hrvatskih branitelja na terenu su izvrsne i Podravka je u braniteljskoj populaciji prepoznata kao prijateljska kompanija koja cijeni njihov potencijal. Ovo je početak dugoročnog, složenog i pozitivnog pristupa oporavku, rastu i gospodarskom razvoju kakvom teži Vlada Republike Hrvatske. Na dobrom smo putu. Ohrabreni ovime što smo napravili, s ponosom nastavljamo dalje”, istaknuo je Medved.

I predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar slaže se da je napravljeno puno dobrih stvari te je zahvalio ambicioznim hrvatskim braniteljima koji su se uključili u taj projekt.

“Podravka uvijek pruža ruku domaćim proizvođačima. Imamo jasnu perspektivu i potencijal. Najbolje primjere treba istaknuti, prezentirati i još ih više poticati, kako bi usmjerili i potaknuli što više hrvatskih branitelja na djelovanje. Otvorena pitanja koja su se pojavila na terenu samo su nam poticaj za poboljšanje realizacije sporazuma u narednom razdoblju te zajednički stvaramo pozitivno nacionalno i društveno okruženje”, naglasio je Pucar.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here