Kaufland daruje 38 osnovnih škola voćem i povrćem

Trgovački lanac Kaufland donirat će osnovnoškolcima svježe voće i povrće za cijelu školsku godinu 2018./2019.

“Kaufland škole voća i povrća” projekt je koji se provodi od rujna prošle godine. Prošle je godine 24 javnih osnovnih škola osvojilo besplatne donacije svježeg voća i povrća, svakog tjedna, do kraja školske godine. Budući da je Kaufland odlučio donirati 200g po djetetu, do kraja školske godine 2017./2018. donirat će djeci preko 90 tona voća i povrća.

No ni ova impresivna brojka nije dovoljna – trgovački lanac odlučio je ponoviti natjecanje s ciljem da za svaku svoju poslovnicu u Hrvatskoj pronađe jednu partnersku školu i tako do kraja iduće školske godine donira ukupno gotovo 150 tona voća i povrća.

Ambasadorica projekta, Marijana Batinić, potvrdila je iz majčinske perspektive koliko je važno ponuditi djeci svježe namirnice: “To je toliko važno za njihovo odrastanje, njihov cjelokupni razvoj i zdravlje, da ovu inicijativu Kauflanda stvarno iskreno samo mogu pohvaliti. Nadam se da će ovaj projekt postojati još i kada moje dijete krene u prvi razred!”

“Ove smo godine imali pune ruke posla. Pristiglo nam je 90 prijava koje je trebalo evaluirati. Naš cijeli tim bio je uključen i jako smo sretni što se toliki broj škola odazvao. Samo iz jednog grada nam nije stigla ni jedna prijava, a za sve ostale pronašli smo partnersku školu. Ponosni smo što možemo reći da ćemo iduće godine imati 38 Kaufland škola voća i povrća kojima ćemo svakog tjedna donirati svježe voće i povrće”, pojasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda sredinom travnja najavljujući nastavak ovog projekta.

Nadamo se da će i u budućnosti biti ovakvih projekata jer zdravlje je ipak naše najveće blago, zaključuju u Kauflandu.

Koje su sve škole pobijedile u ovogodišnjem natjecanju kao i ostale detalje provjerite na kaufland.hr/skolavip.