Stanić Beverages širi izvoz u Njemačku i Italiju

Juicy sokovi u Njemačkoj su dostupni od 2015., i to u regiji Baden Württemberg kroz lanac franšiznih trgovina REWE, a od listopada ove godine bit će jedini regionalni brend sokova koji će imati priliku biti uvršten u svih 3.300 trgovina u sklopu REWE grupacije

Svjetlan Stanić, vlasnik Stanić Beveragesa

Tvrtka Stanić Beverages započela je novi val širenja izvoza, ponajprije prema Njemačkoj i Italiji, s posebnim naglaskom na Juicy 100% sokove i nektare, objavljeno je iz kompanije. Iz tvrtke podsjećaju kako već tri godine uspješno šire brend i na MENA regiju (Bliski istok i sjeverna Afrika).

Juicy sokovi u Njemačkoj su dostupni od 2015., i to u regiji Baden Württemberg kroz lanac franšiznih trgovina REWE, a od listopada ove godine bit će jedini regionalni brend sokova koji će imati priliku biti uvršten u svih 3.300 trgovina u sklopu REWE grupacije.

Kako navode, plan je najprije osvojiti Bavarsku i Hessen, a zatim i cijelu Njemačku u kojoj se godišnje proda više od dvije milijarde litara sokova, a dugoročni plan za njemačko tržište je ostvarenje prodajnog volumena od 20 milijuna litara sokova.

Tome će pridonijeti pregovori s trgovačkim lancem EDEKA koji u Njemačkoj drži 20 posto maloprodajnog tržišta.

Iz tvrtke podsjećaju kako su početkom ove godine na Marca sajmu u Bologni sa tvrtkom SEM Gruppo potpisali ugovor o distribuciji brenda Juicy na talijansko tržište.

SEM Gruppo jedna je od vodećih talijanskih tvrtki u sektoru punjenja, proizvodnje i distribucije prirodnih mineralnih voda. Kako bi ojačao položaj u sektoru bezalkoholnih pića, SEM Gruppo udružio se sa Stanić Beveragesom sa željom ostvarenja petogodišnjeg plana čiji je krajnji cilj godišnji prihod od 14,5 milijuna eura.

Distribucija Juicy sokova u Italiji počinje u rujnu, prvo s Juicy 100 posto sokovima i nektarima u bočicama od 0,2 litre, a zatim i brick pakiranjima od jedne litre.

Zahvaljujući partnerstvu sa SEM Gruppo, Juicy sokovi bit će prisutni u trgovačkim lancima na području cijele Italije, kažu u Stanić Beveragesu.

Zoran Mabić, novi izvršni dopredsjednik Uprave Stanić Beveragesa

“Izvozni planovi Stanić Beveragesa na tržištima Njemačke i Italije vrlo su ambiciozni. Za talijansko tržište planiramo proizvesti posebne okuse te se maksimalno prilagoditi potrošačima. Jednako tako, ako dostignemo planirane dugoročne ciljeve u Njemačkoj kao i planirana povećanja izvoza na svim stranim tržištima, uključujući i MENA regiju, Stanić Beverages spreman je otvoriti i novu tvornicu kako bismo zadovoljili povećanu potražnju”, istaknuo je Zoran Mabić, novi izvršni dopredsjednik Uprave Stanić Beveragesa koji se nedavno pridružio timu došavši s mjesta izvršnog direktora u Francku.

Uz kontinuirano širenje na novim tržištima Stanić Beverages ulaže i u proizvodnju te je nedavno kupljena nova linija za punjenje PET ambalaže u vrijednosti 3,5 milijuna eura s godišnjim kapacitetom od 65 milijuna litara, što otvara mogućnost za daljnjim rastom u kategoriji still drinkova (Juicy Fruits), no i proširenjem proizvodnje u neke nove kategorije.

“Sljedeće godine brend Juicy slavi 20 godina postojanja. Iznimno smo ponosni na sve što smo postigli otkada je Stanić Beverages vlasnik brenda. Sustavno ulažemo u vrhunsku kvalitetu, postavljamo trendove na tržištu regije te strateški širimo proizvodnju i prodaju. Zahvaljujući svemu tome, najveći smo hrvatski proizvođač sokova, a izvozni uspjesi kruna su višegodišnjeg rada i truda na tome da Juicy postane međunarodni brend. Sretni smo što naši ambiciozni planovi postaju stvarnost”, zaključio je Svjetlan Stanić, vlasnik Stanić Beveragesa.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here