Pokrenuta fundraising kampanja za energetski napitak Higher

Cilj je kampanje, koja će trajati 30 dana, prikupiti 100.000 eura

Damir Sertić, direktor tvrtke Supera moć

Supera moć, hrvatska start-up kompanija, registrirana u listopadu 2017. godine, razvila je energetski napitak nove generacije baziran na kombinaciji prirodnih i funkcionalnih sastojaka – bez šećera, bez kofeina i s 0 kalorija, jedinstven na tržištu EU, kao i tržištu našeg jugoistočnog susjedstva.

Priča o inovativnom hrvatskom proizvodu predstavljena je na konferenciji Zagrebačke burze u Rovinju gdje je ujedno započela i fundraising kampanja za daljnji razvoj i plasman ovog proizvoda na tržišta jugoistočne i zapadne Europe. Cilj je kampanje, koja će trajati 30 dana, prikupiti 100.000 eura.

Inovatori okupljeni oko ideje tvrtke Supera moć usmjereni su na kreiranje novih trendova u industriji pića, posebno u segmentu inovativnih energetskih napitaka. Energetski napitak nove generacije, baziran je na prirodnim sastojcima te u potpunosti oslobođen šećera i kofeina, sastojaka koji su uobičajeni “podizači” energije u klasičnim energetskim pićima. Danas znamo da je prekomjerni unos šećera povezan s brojnim civilizacijskim bolestima, problemima s dentalnim zdravljem i prekomjernom težinom. Istovremeno, prekomjeran unos kofeina može uzrokovati ovisnost, ali i migrene, depresiju, umor, teškoće s disanjem te brojne druge neželjene efekte.

U nastojanjima za stvaranjem boljeg izbora, razvijen je Higher, napitak za poticanje energije, baziran na prirodnim sastojcima, od kojih su dva glavna ekstrakti make i ginsenga, biljaka tradicionalno korištenih u Južnoj Americi i Aziji za mentalnu i tjelesnu vitalnost. Higher ne sadrži kofein, ne sadrži šećer, bez kalorijske je vrijednosti (0 kalorija) te je bogat vitaminima B-skupine i mineralima cinkom i selenom.

Kao takav, ovaj proizvod predstavlja potpuno novu kategoriju pića na domaćem tržištu. Kakav potencijal ima dovoljno govori podatak da je globalno tržište energetskih napitaka u 2016. godini procijenjeno na 43 milijarde dolara, a gotovo petina prihoda od prodaje je na tržištu Europske unije.

Proizvod je već sada prisutan na 220 prodajnih mjesta u Hrvatskoj (INA, Crodux, Lukoil, Apios, SPAR te u HORECA segmentu – Plava Laguna, Valamar,…), a u prvih 30 dana prodaje, bez značajnijih ulaganja u promociju, prodano ga je 19.200 komada.

“Naš je cilj sada pokrenuti lavinu i intenzivan rast i iz tog razloga pokrenuli smo fundraising kampanju. Povećanje kapitala omogućit će nam snažan zamah na domaćem i internacionalnom tržištu, daljnja ulaganja u razvoj, distribuciju, zapošljavanja i marketing te promociju proizvoda. Do kraja godine želimo značajno povećati prisutnost na prodajnim mjestima u Hrvatskoj, ali u susjedstvu. Proizvod je testiran na tržištu i odlično prihvaćen zbog svoje jedinstvene formulacije i iznenađujuće ugodnog okusa, a posebno među onima koji inače ne piju energetske napitke jer ih smatraju nezdravima”, izjavio je Damir Sertić, direktor tvrtke Supera moć.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here