Gebrüder Weiss preselio logistički centar u Dicmo

U 2013. godini tvrtka je u prosjeku prevezla 2.000 pošiljaka mjesečno, dok se broj pošiljaka ove godine kreće oko 6.000

Dostavljačka tvrtka Gebrüder Weiss Hrvatska zbog povećanja obima posla odlučila je preseliti svoj dalmatinski centar iz Dugopolja u Dicmo, objavljeno je iz kompanije.

Poslovnica u Splitu djeluje od 2013. godine te je s vremenom postala, iza zagrebačke, druga po veličini poslovnica u Hrvatskoj. Prvotno je bila smještena u Dugopolju, a danas je novi centar, tj. poslovnica Dicmo, udaljen od Splita 20 km.

U 2013. godini tvrtka je u prosjeku prevezla 2.000 pošiljaka mjesečno, dok se broj pošiljaka ove godine kreće oko 6.000. U ljetnim mjesecima isporučeno je čak do 8.000 pošiljaka mjesečno. U tvrtki to objašnjavaju procvatom on-line prodaje u dalmatinskoj regiji, a dostavlja se sve od građevinskog materijala do potrošačkih artikala za hotele i turističke smještajne objekte.

“Preseljenje je bilo neizbježno. Novo skladište ne nudi samo više prostora, nego i bolje preduvjete za daljnju optimizaciju vremena pretovara i kontinuirano poboljšanje kvalitete naših usluga”, istaknula je Barbara Bujačić, direktorica poslovnice GW Hrvatska.

Širenje logističkih kapaciteta i dostava kupcima
Nova lokacija s oko 1.000 četvornih metara nudi gotovo dvostruko veću površinu nego prije, a udaljena je svega desetak kilometara od dosadašnjeg logističkog centra u Dugopolju. “U budućnosti planiramo daljnje širenje u području skladišne logistike. I to upravo zbog procvata tržišta e-trgovine i B2C usluge dostave krajnjim potrošačima”, dodala je Bujačić.

Od 2013. godine tvrtka GW Hrvatska vrši usluge dostave krajnjim kupcima diljem zemlje za poslovne partnere koji svoje proizvode prodaju putem on-line trgovine. Zbog velike potražnje za uslugom dostave pošiljaka kupljene on-line, GW je kontinuiranim razvojem, početkom 2017. definirao uslugu pod nazivom GW pro.line home. Spektar usluga obuhvaća pošiljke paketa i velike komadne pošiljke, ekspresnu dostavu unutar 24 ili 48 sati, dostavu s dva dostavljača, telefonsko obavještavanje kao i uslugu pouzeća i povratnih pošiljki.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here