Ja TRGOVAC magazin – studeni 2018.

Sjećanje ostaje s nama

U vrijeme izdanja prošloga broja još uvijek smo gajili kakvu-takvu nadu da će se naš dragi kolega Mario Miletić oporaviti od srčanog udara koji ga je pogodio. Nade su nam vrlo brzo ugašene, a nekoliko dana kasnije ugasio se i njegov život. Živio je brzo i kako je živio tako je i otišao ostavivši nas sve u čudu, nevjerici i nekom potpuno apstraktnom osjećanju koje nas danas drži i koje će ostati s nama još dugo, dugo.

Nestvarnom se čini ta nova realnost u kojoj više nema prisustva tako divne i energične osobe jer je Mario u društvenom pogledu uistinu bio najdinamičnija osoba koju sam ikada upoznao. Jako je volio ljude, poštovao kolege i svoje partnere te se uvijek trudio povezati različite spektre interesa i mogućnosti u neku smislenu cjelinu. Nikada nije štedio energiju da upozna nove ljude, nove klijente, ostvari suradnju na obostranu korist i pritom se uvijek zdušno trudio ići naprijed, dati sve do sebe, gledati optimistično, pozitivno. U toj ćemo ga auri svi pamtiti, kao dragu, otvorenu i pozitivnu osobnost koja je mnogima od nas učinila dan ljepšim i lakšim. Neka tako uvijek ostane!

U takvim okolnostima dali smo sve od sebe kako bismo objavili ovo izdanje magazina bez pomoći našega Marija. Vjerujem da ćete na stranicama koje slijede naći dosta zanimljivih priloga. Među ostalim, osobito bih izdvojio naš sada već tradicionalni Puls sektora kolege Ivana Junakovića iz Nielsena te izvješće s dugoočekivanog 8. maloprodajnog foruma koji je iz različitih perspektiva ukazao na buduće smjernice razvoja maloprodajnog tržišta u Hrvatskoj.

Bliži nam se i adventsko vrijeme pa smo tome ususret pripremili analizu mješavina i dodataka za kolače te kategorije vina, a posebnu smo pažnju posvetili onome što znamo o sve popularnijem ginu. Tržište trgovačkih centara je nakon godina stagnacije u zadnje vrijeme živnulo pa smo pripremili veliku temu o trendovima koji obilježavaju taj sektor, a svakako ne treba propustiti ni prilog o jednoj od najvećih prehrambenih izložbi na svijetu, pariškom sajmu SIAL.