Otvorena Shift Money konferencija

U Zagrebu je jutros službeno otvoreno prvo izdanje Shift Money konferencije, koja je u Laubi okupila 1000 posjetitelja iz cijelog svijeta i preko 30 govornika iz najuspješnijih svjetskih tvrtki financijskih tehnologija.

U Zagrebu je službeno otvoreno prvo izdanje Shift Money konferencije, koja je u Laubi okupila 1000 posjetitelja iz cijelog svijeta i preko 30 govornika iz najuspješnijih svjetskih tvrtki financijskih tehnologija.

Događaj su otvorili glavni organizator Shift konferencije Ivan Burazin i kreativni direktor tvrtke s4fe.io Joel Wasfy. U pozdravnom govoru su naglasili značaj koji industrija financijskih tehnologija trenutno ima i koliko je bitno da se u ovim ranim počecima industrije Hrvatska postavi kao jedna od njezinih prijestolnica.

Prvi govornik konferencije bio je Daniel R. Döderlein, izvršni direktor i osnivač tvrtke Auka koja već dugi niz godina postavlja sebe kao voditelja u industriji mobilnog plaćanja i e-trgovina. Na pozornici je Daniel govorio o tome kako se može doći do uspješnih zajednica koje ne koriste gotovinu i kako ostale tvrtke misle to postići kroz svoje modele u usporedbi s njihovim.

Na konferenciji se pridružio i Robert Wiecko, COO Dasha. Objasnio je zašto je potrebna decentralizirana platforma za plaćanje poput Dasha. S Dashom možete napraviti instantna, privatna plaćanja uživo i online kroz njihovu open-source platformu koju poslužuje, preko interneta, tisuće korisnika diljem cijelog svijeta.

Od dodatnih govornika, valja istaknuti i Pavela Matveeva, izvršnog direktora Wirexa, platforme koja se trudi napraviti univerzalno mjesto gdje možete kupovati, prodavati i trošiti svoje fiat i kripto valute bez naknada i problema. Podijelio je ideju i viziju kako možemo približiti kripto valute prosječnom čovjeku, a samim time i svakodnevnom trošenju.

Shift Money Challenge
Pored stručnjaka, na Shift Moneyu, 10 startupa iz cijelog svijeta danas je predstavilo svoje ideje ispred žirija, investitora i novinara te je svaki od njih pokušao uvjeriti ih kako upravo oni mogu najviše utjecati na industriju financijskih tehnologija. Startupi koji su se danas natjecali su:

• Citizen (citizen.is)
• Bankzee (bankzee.eu)
• GexPay (gexpay.com)
• Fractal (askfractal.com)
• Insoro (insoro.com)
• AVR
• Cashaa (cashaa.com)
• EnlightAID (enlightaid.org)
• Irresident (irresident.io)
• CoinStudio (crosstec.org)

S obzirom da sutra svoju riječ na pozornici imaju samo četiri najbolja startupa od njih 10, s razlogom je bilo veoma napeto, a zasigurno će slično biti i sutra kada se odlučuju pobjednici Shift Money Challengea.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here