ZIPO daje u najam poslovne prostore u luci Gaženica

Od ove godine sav će se domaći i međunarodni promet u Zadru, uključujući i prodaju karata, odvijati na novom terminalu

Koncesionar putničke luke u Gaženici, Zadar International Port Operations d.o.o. (ZIPO), tvrtka u većinskom vlasništvu Global Ports Holdinga, svjetskog vodećeg lučkog operatora sa 17 luka u svom portfelju, uputio je poziv za iskaz interesa za zakup poslovnih prostora na novom putničkom terminalu u Gaženici. Od ove godine sav će se domaći i međunarodni promet, uključujući i prodaju karata, odvijati na novom terminalu, što ovaj poziv čini još atraktivnijim. Sveukupno će se u podnajam dati komercijalni prostori ukupne površine od oko 2.400 četvornih metara.

ZIPO je za poslove natječaja za komercijalne prostore angažirao specijaliziranu tvrtku Propertas koja je dio globalne mreže GVA Worldwide. U prostorima su dovršeni zidovi, podovi, rasvjeta i drugi dijelovi osnovne infrastrukture, a pogodni su za trgovine, kafić i restoran, supermarket kao i druge uslužne djelatnosti.

Svi ti sadržaji bit će dio putničkog terminala, dvoetažne zgrade koja se prostire na 18.000 četvornih metara. Površina spomenutih prostora, odnosno individualnih jedinica je između 20 i 100 četvornih metara, no mogu se kombinirati po potrebi.

“Upravo je zgrada terminala prva točka susreta posjetitelja, odnosno turista sa Zadrom i to je prilika da se Zadar predstavi na najbolji mogući način. Posjetiteljima želimo pružiti vrhunsku uslugu, ali i dodatne sadržaje. Sigurni smo da ćemo u lokalnoj zajednici i Hrvatskoj naći kvalitetne partnere zainteresirane za poslovnu suradnju“, izjavio je Barbaros H. Ozakan, direktor tvrtke ZIPO.

Pored međunarodnih brodova za kružna putovanja koji će pristajati u Gaženici, na terminalu se prodaju i karte za međunarodne i lokalne trajektne linije. S godišnjim prometom od preko 2,4 milijuna putnika, od kojih je u Gaženici više od pola, Zadar je jedan od najprometnijih luka na Mediteranu. Pored toga, promet putnika u luci Gaženica kontinuirano raste tako da interesa za najam poslovnih prostora na terminalu neće nedostajati.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here