Gomex planira otvaranje distributivnog centra za centralnu Srbiju

Prema najavama Gorana Kovačeviće, direktora tvrtke, riječ je o najvažnijem investicijskom zahvatu ove kompanije

U beogradskom naselju Resnik početkom veljače otvoren je prvi Gomex supermarket, inače 165. prodavaonica ovog maloprodajnog lanca. Jedan od planova trgovačkog lanca Gomex je i otvaranje distributivnog centra za centralnu Srbiju. Prema najavama Gorana Kovačeviće, direktora tvrtke, to će ujedno biti i najvažniji investicijski zahvat ove kompanije.

“Nastavit ćemo otvarati nova prodajna mjesta i to vjerojatno bržim tempom nego što je to bilo posljednjih nekoliko godina. Gomex je dominantno prisutan u Vojvodini i, ako želimo napredovati, moramo se širiti na nova tržišta. Također, planiramo i dodatno zapošljavanje 350 osoba. S obzirom na to da su ostvareni rezultati u prva dva ovogodišnja mjeseca nešto bolji od plana, očekujemo uspješnu, ali vrlo napornu poslovnu godinu”, dodao je Kovačević.

Upitan o promjeni asortimana, Kovačević je napomenuo kako je ona trajni poslovni proces čiji je cilj da se ponuda što više približi potrebama potrošača. S druge strane, ističe, količina polica fizički definira mogućnosti širenja asortimana.

“Rezultat ovih međusobno suprotstavljenih procesa je kontinuirano mijenjanje asortimana i ponude, ali u okviru definiranog broja artikala”, istaknuo je Kovačević. Inače, prethodna godina je za Gomex odlično počela, ali je u zadnjem kvartalu prodaja značajno usporila.

“Ako sumiramo, otprilike smo tamo gdje smo planirali biti, ali time nismo zadovoljni”, kazao je Kovačević zaključivši kako je prošla godina Gomexu više obećavala, a manje se toga ostvarilo.