Ja TRGOVAC magazin – veljača 2019.

Odabrani sadržaj

Prvi broj u 2019. godini uistinu možemo nazvati sadržajnim jer smo sa svih strana tržišta i ekspertnih izvora odabrali samo ono najbolje i otisnuli u naš ukupno 80. broj magazina. Puno je tu zanimljivosti, ali i sam pridjevski motiv za ovaj uvodnik posudio sam iz projekta Odabrani proizvod godine koji prepoznaje najbolje proizvode na hrvatskom tržištu po mišljenju onih koji su na našem i svakom drugom tržištu najvažniji, a to su potrošači. Vrijedno je to priznanje koje je ove godine u Hrvatskoj dodijeljeno po treći put i to u 10 kategorija proizvoda. Koristim i ovu priliku čestitati pobjednicima i pozvati tvrtke da se dogodine odazovu u još većoj mjeri jer mišljenje potrošača ostali potrošači itekako znaju cijeniti.

U sklopu ostalog sadržaja pripremili smo i čak tri intervjua. Marko Pipunić, vlasnik osječkog Žita i jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, govori nam o velikom i hrabrom iskoraku koji je njegova grupacija napravila u protekle tri godine uloživši više od 100 milijuna eura u proizvodnju prehrambenih proizvoda u Slavoniji. Mlada kolegica Maria Akkuratnova, voditeljica odnosa s partnerima norveške tvrtke Auka, otkriva nam zašto su se nakon nordijskih zemalja odlučili upravo za Hrvatsku kao prvu zemlju za lansiranje svojih inovativnih rješenja u domeni mobilnog plaćanja koja su jednako atraktivna za banke koliko i za trgovce, kako male, tako i velike.

Treći intervju dolazi nam iz Njemačke, gdje je kolega Mike Dawson razgovarao s generalnom direktoricom korejskog lanca Homeplus, Lim Il-Soon. Ovaj trgovac, inače vodeći u online prodaji svježe hrane u svjetskim razmjerima, prilagođava svoju asortimansku strategiju jer žele na svojim policama ponuditi puno više proizvoda iz Europe, što je svakako dobra prilika za ovdašnje proizvođače.

Izuzetno je zanimljiv i članak kolege Siniše Kralja iz agencije KANTAR Millward Brown Hrvatska koji piše o ulozi spola/roda u oglašavanju ističući kako bi oglašivačka industrija trebala proći kroz period introspekcije i preispitivanja strategija kada je riječ o targetiranju žena i muškaraca u reklamama.

Veliki smo prostor posvetili temi zdravlja i zaštite na radu čija se važnost ne može dovoljno naglasiti jer predstavlja osnovni resurs života i rada. Na kraju ovog prvog uvodnika ostaje mi još samo za najaviti i četvrto izdanje nagrade Zlatna košarica koje pripremamo i nadamo se još većem odazivu nego u prethodne tri godine kada se ovo priznanje uistinu afirmiralo u našem sektoru kao glas struke koji volimo čuti.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here