Na 17. PRO PR konferenciju dolaze predsjednice dvaju svjetskih udruženja

17. PRO PR konferencija održat će se od 10. do 13. travnja u hotelu Katarina u Selcu. Očekuje se odaziv više od 200 sudionika iz zemalja regije koji će svojim dolaskom pridonijeti nastavku tradicije održavanja ove konferencije

Ovogodišnja 17. PRO PR konferencija ugostit će ugledne stručnjake za odnose s javnošću. Neki od predavača su Svetlana Stavreva, predsjednica The International Public Relations Association (IPRA), svjetskog udruženja za odnose s javnošću osnovanog 1940. godine te Maria Laura Garcia, predsjednica FIBEP-a, svjetske obavještajne agencije osnovane 1953. Jedan od ključnih predavača je i Takashi Inoue, predsjednik japanskog instituta za odnose s javnošću.

Ova međunarodna konferencija održava se 17. put za redom, ovoga puta u Hrvatskoj. PRO PR je konferencija specifična po tome što se svake godine održava u drugoj državi regije. Svoje znanje podijelit će i Marcelo Risi, direktor komunikacija u svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO), Raymond Frenken, direktor komunikacija u Europskoj udruzi banaka, Zarena Kancheva, PR i marketing menadžerica u Viberu te Patrick Harris, bivši glavni tajnik odjela za medije Njegovom visočanstvu princu od Walesa.

Konferenciju će obilježiti i dva panela na temu uloge odnosa s javnošću u brendiranju turističkih destinacija i pojmu digitalizacije na području odnosa s javnošću. Ova konferencija u svojoj biti je posvećena ključnom izazovu komunikacijske transformacije.

”Nažalost niti nakon 25 godina od osamostaljenja nemamo dovoljno transparentne komunikacije na političkom i gospodarskom nivou. Ne postoji dovoljna svijest javne uprave i zaposlenih u javnoj upravi o važnosti odnosa s javnošću niti su stručnjaci za odnose s javnošću na svim razinama dovoljno priznati. Velike korporacije i određeni komercijalni sektori kompanije razumiju važnost toga. Unutar novonastalih uspješnih kompanija ponegdje još uvijek nedostaje IT sektor koji bi strateški komunicirao. Iako je startup zajednica dosegnula svoj vrhunac u percepciji, njihova komunikacija zaostaje. Kada govorimo o digitalnoj pismenosti, tehnologije toliko brzo napreduju da se, prema statistički dostupnim podacima prema broju stanovnika, veoma malo građana služi digitalnim servisima koje su uspostavile javne uprave. U tome prednjači Slovenija. Srbija ima na nacionalnom nivou jasnu strategiju već pune dvije godine, a Hrvatska u posljednjem tromjesečju komunicira sve više digitalnu transformaciju”, izjavio je Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora ususret PRO PR konferencije.

17. PRO PR konferencija održat će se od 10. do 13. travnja u hotelu Katarina u Selcu. Očekuje se odaziv više od 200 sudionika iz zemalja regije koji će svojim dolaskom pridonijeti nastavku tradicije održavanja ove konferencije.