Na ocjenjivanju meda u Gudovcu 50 uzoraka, očekuje se visoka kakvoća

Ocjenjivanje meda održano je ususret Međunarodnom pčelarskom sajmu koji će ove godine biti održan 9. i 10. veljače na sajamskom prostoru u Gudovcu

Na Županijsko ocjenjivanje uzoraka meda održano u petak na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu stiglo je 50 uzoraka iz pet pčelarskih udruga s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a ocjenjivači očekuju visoku kakvoću meda. Manifestacija je održana u organizaciji Pčelarskog saveza Bjelovarsko bilogorske županije.

Predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje meda, Dragan Bubalo, istaknuo je da je prošla godina bila vrlo dobra za pčelare te da očekuje odlične rezultate.

“Na osnovi senzorike meda i fizikalno – kemijskih parametara, dobit ćemo ukupnu ocjenu pojedinog meda i tako dodijeliti zlatnu, srebrnu i brončanu medalju. Ove godine prednjači bagremov med s 32 uzorka, a slijede lipov s 11 uzoraka te pet cvjetnih uzoraka i dva kestenova meda”, rekao je Bubalo.

“Drago mi je što iz godine u godinu imamo sve više pristiglih uzoraka meda, što je dokaz da je Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje među vodećima u Hrvatskoj po proizvodnji, ali i po kvaliteti meda”, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Proizvodnjom meda i drugih pčelinjih proizvoda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bavi se oko 400 pčelara s oko 40 tisuća pčelinjih zajednica.

Ocjenjivanje meda održano je ususret Međunarodnom pčelarskom sajmu koji će ove godine biti održan 9. i 10. veljače na sajamskom prostoru u Gudovcu. Okupit će više od 130 izlagača iz Hrvatske i pet drugih država i tada će biti dodijeljena priznanja na županijskom ocjenjivanju meda. (Hina)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here