Pevecu uručen certifikat “Uzorna tvrtka za stručnu praksu”

Svaki učenik i student na praksi u Pevecu ima svog mentora, definirani plan i program prakse te mogućnost da zaradi džeparac, kazao je Sven Potthoff, direktor komore tijekom uručivanja Certifikata

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora službeno je uručila certifikat “Uzorna tvrtka za stručnu praksu” predstavnicima tvrtke Pevec.

“U razvoj i školovanje svojih zaposlenika te razvijanje kadrova iz vlastitih redova ulažemo znatne napore. S namjerom da se još više približi zajednici u kojoj radi i djeluje te da na vrijeme osigura dobre i kvalitetne buduće zaposlenike, Pevec na stručnu praksu prima učenike i studente koji na taj način stječu svoja prva radna iskustva. Svaki učenik i student na praksi u Pevecu ima svog mentora, definirani plan i program prakse te mogućnost da zaradi džeparac”, kazao je Sven Potthoff, direktor komore tijekom uručivanja Certifikata te naglasio kako se nada da će primjer Peveca slijediti i druga poduzeća i članovi Komore te da će se kroz ovaj program povećati i standardi za obavljanje stručne prakse.

“Kompaniju možete razvijati jedino ako imate kvalitetne ljude i upravo smo zato ponosni na naša konstantna ulaganja u kvalitetu i uvjete rada naših zaposlenika. Zaposlenici moraju imati jako vodstvo i vjerovati u budućnost kompanije”, izjavio je Marin Štenglin, član Uprave Peveca.

“Mnogi su nas prepoznali kao lidere na području ljudskih resursa i zaposlenika u sektoru trgovine. Svakodnevno razvijamo programe pomoću kojeg usavršavamo naše zaposlenike jer nam je njihov razvoj od iznimne važnosti”, izjavila je voditeljica službe za školovanje i razvoj Martina Kutija te je naglasila kako u Pevecu svakom budućem praktikantu osiguravaju kvalificiranog mentora.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (AHK) dio je mreže njemačkih vanjskotrgovinskih komora, koja na 140 lokacija u 92 zemlje podržava tvrtke kod osvajanja novih tržišta. Osnovana je prije 15 godina, a među 400 članova nalazi se veliki broj uglednih njemačkih poduzeća koja posluju u Hrvatskoj.

Jedna od usluga koje Komora nudi svojim članovima je i program certificiranja stručne prakse. Dodjelom certifikata “Uzorna tvrtka za stručnu praksu” tvrtke dobivaju službenu potvrdu kvalitete svojih programa u provođenju stručne prakse kako za studente tako i za učenike srednjih škola.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here