Završen postupak preuzimanja Perutnine Ptuj

Konačna cijena preuzimanja zavisit će o rezultatu revizije poslovanja Perutnine Ptuj za razdoblje do 31. prosinca 2018. godine

Enver Šišić, predsjednik Uprave Perutnine Ptuj

Ukrajinska poljoprivredno-industrijska grupacija MHP završila je dogovor o preuzimanju Perutnine Ptuj čime je postala najveći dioničar slovenske kompanije i kontrolira 90 posto dionica. Konačna cijena preuzimanja zavisit će o rezultatu revizije poslovanja Perutnine Ptuj za razdoblje do 31. prosinca 2018. godine.

Nakon dogovorenog preuzimanja, MHP je potvrdio svoju odlučnost da u Perutnini održava i poboljšava najviše nacionalne i međunarodne standarde kvalitete, zaštiti trenutna radna mjesta i otvori nova te pod trenutnim poslovnim modelom proširi proizvodnju i razvoj proizvoda i prepoznatljivih brendova.

Četiri dana nakon što je proces akvizicije dobio odobrenje, došlo je do promjena u Nadzornom i Upravnom odboru Perutnine Ptuj. Predsjednikom Uprave imenovan je Enver Šišić, dok su članovi David Visenjak i Yevheniy A. Dranov, objavljeno je internet stranicama tvrtke. Kako se navodi u priopćenju, riječ je o prvom preuzimanju ove vrste u Europi za MHP, a tvrtka trenutno razmatra i druga partnerstva širom svijeta.

Yuriy Kosiuk, MHP

“Drago nam je da privodimo kraju ovaj posao i ostvarujemo svoje ambiciozne planove koji će donijeti direktnu korist zaposlenicima, uzgajivačima, lokalnim zajednicama kao i široj regionalnoj industriji. Sigurni smo da će Perutnina Ptuj imati svijetlu budućnost kao dio ovog uzbudljivog partnerstva. Spajanjem snažnih menadžerskih ekspertiza obje kompanije i investiranjem u nove pogone i tehnologiju sigurni smo da možemo poboljšati razvoj proizvodnje i produbiti suradnju s lokalnim partnerima te ojačati prodaju proizvoda i brendova Perutnine Ptuj koristeći popularnost koju ona ima na važnim tržištima”, kazao je Yuriy Kosiuk, direktor MHP-a.

“Akvizicijom Perutnine Ptuj od strane MHP grupe konačno ćemo moći iskoristiti sve naše interne potencijale koje smo akumulirali tijekom godina. Uz pomoć novog strateškog vlasnika, s entuzijazmom naših zaposlenika, predanošću naših uzgajivača te lojalnosti naših potrošača, naša kompanije će zasigurno nadići regionalne okvire”, dodao je Enver Šišić, predsjednik Uprave Perutnine Ptuj.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here