Hrvatska pekara putem Spara u Austriju izvezla više od 50 tisuća somuna

Dobavljač Spara Hrvatska, tvrtka Pekar Tomo iz Vinkovaca, u Spar Austriju prošlog mjeseca izvezla čak 57.456 komada somuna

Spar Hrvatska u svojim trgovinama nudi bogatu ponudu domaćih proizvoda. Istovremeno, kroz svoju prodajnu mrežu, pruža i veliku potporu hrvatskim kompanijama u plasiranju proizvoda u zemljama Europske unije u kojima posluje. Tako je dobavljač Spara Hrvatska, tvrtka Pekar Tomo iz Vinkovaca, u Spar Austriju prošlog mjeseca izvezla čak 57.456 komada somuna.

Zahvaljujući Sparovoj bogatoj ponudi hrvatski kupci dugi niz godina uživaju u somunu tvrtke Pekar Tomo, a od nedavno to čine i austrijski kupci.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo da smo nakon Spara Hrvatska, započeli suradnju i sa Sparom Austrija. S obzirom na ugled Spara u Hrvatskoj i susjednim zemljama, to samo dokazuje da smo na pravom putu u našim razvojnim planovima”, poručuju iz tvrtke Pekar Tomo.

Tvrtka Pekar Tomo osnovana je 1989. godine, a danas zapošljava oko 300 djelatnika u slavonskoj regiji. Iz tvrtke ističu kako je najveća prednost njihovog somuna što je on višenamjenski proizvod. Naime, dok je većina lepinja na tržištu samo za roštilj, somun tvrtke Pekar Tomo namijenjen je i za sendviče te sva ostala jednostavnija jela bazirana na kruhu.

Osim tvrtke Pekar Tomo, zahvaljujući prodajnoj mreži Spara svoje proizvode izvoze i brojni drugi veliki, srednji i mali hrvatski proizvođači. Tako je lani vrijednost izvoza hrvatskih proizvoda putem Spara dosegla čak 68 milijuna eura, odnosno više od pola milijarde kuna. Spar svojom prodajnom mrežom predstavlja značajan izvozni kanal za hrvatske proizvođače kojima omogućuje rast i proboj na susjedna tržišta.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here