Vinkovački Pekar nastupio na sajmu PLMA 2019.

Na PLMA sajmu predstavljeni su somun lepinja, somun sendvič, burek, domaći slanac, hambi pecivo, buffet peciva i krušne mrvice. Premijerno su izloženi novi članovi asortimana; foccacia i hot dog pecivo

Jedan od najvećih međunarodnih sajmova robnih marki, PLMA’s World of Private Label, ove je godine održan 21. i 22. svibnja u Amsterdamu. Svake godine na PLMA sajmu svoje proizvode izlaže više od 2.000 kompanija iz preko 70 zemalja, a na ovogodišnjem je izdanju primarno predstavljena ponuda svježe i smrznute hrane, pića, kozmetičkih proizvoda, proizvoda za kućanstvo, vrt i slično.
Organizator sajma je Međunarodna udruga proizvođača privatnih marki (PLMA), neprofitna organizacija osnovana 1979. godine s ciljem promocije privatnih marki, a koja danas okuplja preko 4.400 članica tvrtki iz cijelog svijeta.

Od dvadesetak tvrtki izlagača iz Hrvatske, ove godine dio svog bogatog asortimana predstavila je i tvrtka Pekar iz Vinkovaca. Nekad mala obiteljska pekara danas je uspješna industrija koja svakim danom sve više napreduje i planira dodatno proširiti broj zemalja u koje izvozi svoje kvalitetne smrznute i pakirane proizvode.

Tvrtka Pekar d.o.o. nakon tridesetogodišnjeg iskustva u proizvodnji značajan naglasak stavlja na trendove, kvalitetu i izvrsnost tako da veliki broj proizvoda iz njenog asortimana nosi Clean Label oznaku (ne sadrže e-brojeve) dok sama tvrtka Pekar d.o.o. posjeduje IFS i HALAL certifikat.

Na PLMA sajmu predstavljeni su somun lepinja, somun sendvič, burek, domaći slanac, hambi pecivo, buffet peciva i krušne mrvice. Premijerno su izloženi novi članovi asortimana; foccacia i hot dog pecivo.