kongres nutricionista midiTreću godinu za redom Udruge Hrvatski Zbor Nutricionista i Udruga Nutricionizam Balans organiziraju međunarodni kongres nutricionista, ovog puta u suradnji s Hrvatskim Akademskim Centrom Primijenjenog Nutricionizma i međunarodnim partnerom, Britanskim društvom dijetetičara (British Dietetic Association).

3. Međunarodni kongres nutricionista održava se u Hotelu Panorama od 6. do 8. studenog 2015. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Grada Zagreba i Ureda gradonačelnika, uz službenu podršku Turističke zajednice grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske agencije za hranu, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” i Prehrambeno- biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kongres je koncipiran kroz niz predavanja, radionica i okruglih stolova gdje će stručnjaci iz različitih polja djelovanja iznijeti i obrazlagati najnovija znanstvena saznanja i aktualnosti povezane s nutricionizmom kao znanosti, nutricionizmom kao dijelom procesa liječenja, ali i dijelom životnog užitka i održivog razvoja.

Širokim spektrom tematskih sekcija, ovogodišnji cilj Kongresa je pokazati snagu multidisciplinarnosti kroz predavanja iz znanosti o prehrani, nutricionizma u praksi, dijetoterapije, sportske prehrane, zakonodavstva, sigurnosti i kontrole kvalitete hrane, mikronutricije, fitoterapije te enologije i gastronomije.

Ovogodišnji predavači predstavnici su relevantnih hrvatskih institucija: Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prehrambene tehnologije Sveučilišta u Osijeku, Fakulteta za management u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za hranu, Zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog olimpijskog odbora, KBC-a Sestre Milosrdnice i Klinike za dječje bolesti Zagreb, kao i niz uglednih stručnjaka iz domaćih i stranih klinika, zavoda, udruga i sveučilišta. Vrijednost Kongresa prepoznata je od strane Hrvatske Liječničke i Ljekarničke Komore tako da će sudjelovanje sudionika Kongresa biti adekvatno bodovano.

Sve dodatne informacije o programu Kongresa možete saznati na službenoj stranici, a prijaviti se možete ovdje.