50 godina Barcaffèa

S obzirom na uspješnu povijest Barcaffè sigurno kroči i u blistavu budućnost te je u 2020. odlučio dati svježinu i suvremeni izgled svom već popularnom pakiranju

Svježe mljevena kava je gusta, bogata okusom i mirisom, jedinstvene pjene, prekrasne arome s kojom započinjemo dan. Ove epitete vežemo uz nju već 50 godina, točnije od 8. svibnja 1970. godine kada je prvu Barcaffè mješavinu pripremila tehnologinja, gospođa Marija Tul.

Prvi proizvod brenda Barcaffè bila je svježe mljevena i pržena kava pakirana u vrećice po 100 g. Novonastali proizvod Barcaffè bio je moderan, drugačiji i bolji od svih vrsta kave obližnjih tržišta. Potražnja za Barcaffè kavom već je od početka bila velika i stalno je rasla. Danas prepoznatljiva boja Barcaffè kave izvorno je nastala od crvenoga pakiranja. U procesu tiskanja, početna crvena boja je slučajno zamijenjena ljubičasto-ružičastom magenta nijansom. Potrošači su je jako dobro prihvatili i od tada je magenta postala nezamjenjivi dio Barcaffè brenda.

S obzirom na uspješnu povijest Barcaffè sigurno kroči i u blistavu budućnost te je u 2020. odlučio dati svježinu i suvremeni izgled svom već popularnom pakiranju. Novi vizualni identitet snažno je povezao sve kategorije svježe mljevene kave koje su sada ujedinjene u vizualno jasnoj i jednostavnoj strukturi suvremenog dizajna. Uz novi, svježi izgled pakiranja Barcaffè je predstavio i novi logotip u sofisticiranoj bijeloj boji. Inovacija u dizajnu logotipa usklađena je sa svim kategorijama kave koje Barcaffè pokriva. U 2020. godini tako je Barcaffè za svoju 50. obljetnicu ponudio potpuno novi izgled nakon punih 10 godina.

Uz novi vizualni identitet Barcaffè je svim ljubiteljima kave pripremio i vrhunsku poslasticu – točnije limited edition kavu Barcaffè 1970, 100% arabica. Mješavina dolazi s plantaže u Brazilu koju vodi Maria Auxiliadora Oliveira Diogo, a dio je projekta Delas čiji je fokus rodna ravnopravnost i osnaživanje žena u industriji proizvodnje kave. S obzirom na to da projekt želi dati glas i vidljivost ženama u industriji u kojoj su bile zanemarene, Barcaffè 1970, 100% arabica predstavlja počast svim ženama u svijetu kave.

Barcaffè Vam uljepšava dane uspješno već 50. godina s najboljom kavom kupljenom na samom izvoru proizvodnje.