ABC sir, omiljeni svježi krem sir svih generacija od ovog ljeta možete naći na policama trgovina u novom pakiranju od 500 grama. Ako pravite cheesecake, umake ili imate veće druženje, ABC sir od 500 grama je prava mjera za vas. Možete ga iskoristiti i u laganim ljetnim desertima, u preljevima za salate ili kao bazu za namaz koji pripremate po svojoj mjeri od sastojaka koje volite.

Slasni ljetni roštilj
Unesite malo svježine u svoj ljetni roštilj s ABC svježim krem sirom. Uz meso ili povrće tek skinuto s roštilja poslužite žlicu ili dvije ABC sira koji će svojom kremastom teksturom i punim okusom obogatiti vaše roštilj specijalitete. Najmlađe razveselite sočnom lepinjom namazanom s ABC sirom na kojoj ćete poslužiti ražnjiće ili ćevapčiće. Za izvrstan roštilj je važan i pravi izbor salata pa ne zaboravite svježe rajčica, krastavce, papriku u raznim kombinacijama koje ćete preliti umakom od ABC sira.

ABC umak za salatu
Izradite ABC sir s kiselim vrhnjem (omjer smjese: na 100 grama ABC sira umiješajte 1 veliku žlica kiselog vrhnja). U umak dodajte sitno narezane svježe krastavce i sitno sjeckani kopar.

Ljetni desert u čaši – recept za 6 osoba
Stavite mljevene kekse na dno čaše. 500 grama ABC svježeg krem sira umiješati s 250 grama slatkog vrhnja i žlicom meda te preliti preko keksa. Na vrhu ukrasiti s nekoliko listića mente i sezonskim voćem.