Ivana Turjak Čebohin

AD Plastik Grupa se sa svojim izvješćem o održivosti našla među pet najboljih na regionalnoj razini te je dobila posebno priznanje za izvješćivanje o ljudskim pravima. AD Plastik Grupa priprema izvješća o održivosti od 2012. godine, a ove godine se po drugi puta natjecala za Green Frog Award na lokalnoj i po prvi puta na regionalnoj razini.

“Ovo je još jedno u nizu priznanja AD Plastik Grupi za ostvarene rezultate i napredak u području društvene odgovornosti. Ulažemo velike napore i sredstva u poboljšanje i unaprjeđenje našeg održivog poslovanja jer to je preduvjet uspješnosti u modernom poslovnom svijetu. Naše je opredjeljenje stalno se razvijati u tom smjeru i ponosni smo što to prepoznaje stručna i široka javnost.

Posebno nas veseli što je na regionalnoj razini prepoznat naše izvješćivanje u području ljudskih prava, ali naš izvještaj o održivosti, samo je sublimirani godišnji prikaz svega onoga što svakodnevno radimo i živimo unutar svoje kompanije”, kažu u AD Plastik Grupi.

“Deloitteova inicijativa Green Frog – za najbolje izvješće o održivosti, održava se već treću godinu za redom u Hrvatskoj i postala je indikator za kompanije koje provode dobru poslovnu praksu i izvještavaju o njoj. Drago nam je da smo među sudionicima naše inicijative uočili značajne pomake, ne samo u izvještavanju, već i u obujmu i kvaliteti aktivnosti održivog poslovanja.

Navedeno potvrđuje i činjenica, da su izvješća hrvatskih kompanija svake godine dobivala posebne nagrade za izvještavanje od strane neovisnih inozemnih stručnjaka na regionalnom Green Frog natjecanju za najbolje izvješće, u jakoj konkurenciji na području srednje Europe.

Čestitamo ovogodišnjem nacionalnom i regionalnom dobitniku AD Plastiku, uz želju da u Hrvatskoj bude sve više kompanija koje prepoznaju održivi razvoj kao svoju komparativnu prednost, koja omogućuje profitabilni rast i razvoj na dugi rok”, navela je Ivana Turjak Čebohin, direktorica u hrvatskom uredu Deloittea.

CEMEX Poland osvojio je Deloitte Srednjoeuropsku nagradu o održivom razvoju, također poznatu kao Green Frog Award. Izvješće o održivom razvoju vodeće poljske građevinske tvrtke bilo je najbolje među 69 izvješća iz pet zemalja Srednje Europe.

Osim toga, po prvi puta ove godine je dodijeljena i nagrada za najbolje integrirano izvješće Orlen Grupi. Posebna priznanja dobili su: ŠKODA AUTO (Češka), Magyar Telekom Grupa (Mađarska) i AD Plastik Grupa (Hrvatska). Nagrade su svečano dodijeljene tijekom DOP sajma (CSR Fairs) u Varšavi.

U ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je pet zemalja: Hrvatska, Češka, Poljska, Rumunjska i Mađarska s ukupno 69 izvješća od koji je 12 otišlo na regionalnu razinu, a pet u finale Green Frog Award.