Adris Grupa kreće s otkupom 246.000 vlastitih dionica

Adris Grupa poduzela je korak ka otkupu do 246.000 vlastitih dionica kojima se trguje na Zagrebačkoj burzi, što čini 1,5 posto ukupno izdanih redovnih i povlaštenih dionica te kompanije, objavivši poziv za podnošenje ponuda.

Dionice će biti otkupljene po jedinstvenoj cijeni unutar pojedinog roda dionica, pa će tako raspon cijena po kojoj će Adris kupovati redovne dionice biti od 484,13 do 520 kuna, što je 7,41 posto iznad prosječne tržišne cijene dionice ostvarene na dan 15. siječnja.

Za povlašteno izdanje raspon cijena se kreće od 438,71 do 470 kuna, što je 7,13 posto iznad prosječne cijene dionice ostvarene 15. siječnja.

Transakcija će se provesti na uređenom tržištu kao blok transakcija, a sukladno burzovnim pravilima, minimalna veličina blok transakcija mora iznositi dva milijuna kuna.

Kao voditelja knjige ponuda u procesu otkupa vlastitih dionica Adris Grupa ovlastila je zagrebačko investicijsko društvo Interkapital.

Svi potencijalni prodavatelji obvezujuću ponudu trebaju podnijeti Interkapitalu od 16. siječnja u 10 sati do 22. siječnja, u 12 sati na za to propisanom obrascu na e-mail adrs@intercapital.hr.

Transakcija će se provesti nakon zatvaranja knjige ponuda, 22. siječnja, a dan namire je 24. siječnja 2018., navodi se u pozivu Adrisa.

Adris otkupljuje vlastite dionice sukladno odluci skupštine dioničara iz lipnja 2014., kojom je Uprava ovlaštena stjecati vlastite dionice tijekom razdoblja od pet godina. (Hina)