agrokomerc-midiSarajevski privrednik Nihad Imamović novi je vlasnik Agrokomerca. Njegova firma “Ein Natural” kupila je Prehrambenu industriju, srce nekadašnjeg velikokladuškog giganta za 12 milijuna KM, na usmenom javnom nadmetanju, održanom pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši.

Osim Imamovića za Agrokomerc je bila zainteresirana i sarajevska firma “Silsila” koja je ponudila 5,2 milijuna KM, Razvojna banka FBiH koja je ponudila 2,2 milijuna KM te nekoliko drugih firmi koje su ponudile manje iznose, piše bh. novinska agencija Patria.

U Velikoj Kladuši pozdravljaju novi poslovni potez Imamovića. Očekuju nova ulaganja, više radnih mjesta, vjeruju u preporod bivšeg prehrambenog giganta.

Poslovna karijera Imamovića izuzetno je uspješna. Zajedno s Nijazom Hastorom stvarao je kompaniju ASA Holding. Nakon što se 2011. povukao u penziju, sa svojom firmom Ein Natural, koja proizvodi sokove jednostavnog naziva Sok, osvojio je tržište BiH za kratko vrijeme.

Nisu zanemarive ni njegove političke veze. Nije tajna da je aktualni premijer FBiH Fadil Novalić, imenovan na ovu poziciju početkom prošle godine, upravo prijedlog Nihada Imamovića. (klix.ba)