Potaknuti brojnim upitima i iskazanim  interesom javnosti, iz Agrokora su se danas oglasili u želji da pruže potpunu informaciju o dosadašnjim aktivnostima i pomoći koju je koncern uputio stanovnicima područja istočne Hrvatske koja su dramatično pogođena elementarnim nepogodama.

Ističu kako je Agrokor koncern sa svojim članicama do sada donirao robe u vrijednosti od preko 6 milijuna kuna, a budući da su donacije i dalje u tijeku, ta će se brojka znatno povisiti. Dosadašnje donacije, koje Crveni križ dalje usmjerava ovisno o potrebama ugroženih lokacija, obuhvaćaju 1 milijun litara Jane, više od 10.000 litara Zvijezdina ulja, te 1.500 kg mesa PIK-a Vrbovec i 5.000 kg zamrznute hrane Ledo.

Nadalje, Konzum je donirao 50 paleta higijenskih potrepština, te stavio na raspolaganje svojih dvjestotinjak prodajnih mjesta za prikupljanje pomoći i nekoliko stotina kamiona koji direktno dostavljaju pomoć i koji će to nastaviti činiti prema potrebi.

“U teškoj situaciji izazvanoj poplavom koja je zahvatila mnoga područja istočne Hrvatske, Agrokor i njegove kompanije od prvog dana uključeni su u pružanje pomoći stanovnicima područja koja su dramatično pogođena elementarnim nepogodama koristeći vlastite resurse. Preko 500 Agrokorovih zaposlenika danonoćno na terenu pomaže ugroženima te našim partnerima i kooperantima čiji su posjedi stradali u poplavama, izvlačeći stoku i sanirajući štetu”, navode iz Agrokora.

Kao najveća hrvatska kompanija, Agrokor i njegove članice bit će i dalje solidarni u pružanju pomoći stradalom stanovništvu naše zemlje, zaključuje se u priopćenju.