Agrokor: Konzum se ne povlači s tržišta u BiH

European Supermarket Magazine objavio je da uprava koncerna Agrokor planira prodati Konzumove trgovine na prostoru Bosne i Hercegovine, što je izazvalo veliku pažnju tamošnje javnosti.

U zagrebačkoj upravi Agrokora je, pak, rečeno da se Konzum ne povlači s tržišta u Bosni i Hercegovini.

“Konzum BiH se ne povlači s tržišta. Prema posljednjem izvještaju izvanredne uprave vidljivo je da je poslovanje Konzuma u BiH stabilno. Ova kompanija nastavlja dalje s radom”, kazali su nam iz uprave Agrokora.

Nadalje su napomenuli da su već prisutni i pozitivni efekti poslovnog repozicioniranja Konzuma BiH, s fokusom na još povoljnije cijene i dostupnu kupovinu u susjedstvu u manjim formatima.

European Supermarket Magazine objavio je da je kao dio procesa restrukturiranja, čiji je cilj da se izbjegne bankrot, zatvoreno desetine prodavnica u Hrvatskoj u posljednjih šest mjeseci.

Iz uprave Agrokora su nam potvrdili da je ta kompanija zatvorila manji broj prodavaonica u Hrvatskoj.

“Kada je riječ o Konzumu u Hrvatskoj, ova kompanija je kao sastavni dio svog procesa restrukturiranja zatvorila manji broj prodavaonica, a sve s ciljem osiguranja dugoročno održivog i profitabilnog poslovanja i očuvanja radnih mjesta”, kazali su iz Agrokora za Klix.ba.