Prema najavama iz koncerna Agrokor, tijekom 2014. godine u planu je izgradnja postrojenja bioplinske elektrane u Vukovaru (2 MW), Vinkovcima (2 MW) i Popovcu (1,8 MW), a tim bi se investicijama ukupno otvorilo oko 40 radnih mjesta.

“Osim proizvodnog kapaciteta od ukupno 5,8 MW, naglašeno je da će na svakoj od bioplinskih elektrana biti investirano i u opremu koja će omogućiti potrošnju apsolutno svake nastale toplinske energije”, navodi se u vijesti koja je objavljena na službenoj web stranici grada Vukovara.

Inače, tu je investiciju, boraveći u Vukovaru krajem studenoga prošle godine, najavio predsjednik Nadzornog odbora Agrokora Ivan Todorić, prilikom otvorenja trgovačkog centra Golubica Mall u vukovarskom središtu u koji je uloženo 70 milijuna kuna i otvoreno stotinjak radnih mjesta.

Todorić je tada govorio o završetku ciklusa ulaganja oko 600 milijuna kuna u vukovarskom kraju, od čega je 530 milijuna kuna dosad koncern Agrokor uložio u kompaniju Vupik u Vukovaru od njezine obnove do podizanja svih kapaciteta. Također je najavio nastavak investicija u Hrvatsku i regiju koje bi tijekom 2014. godine iznosile gotovo 1,5 milijardu kuna. (Glas Slavonije)