guliver-travel-logo-largeKoncern Agrokor kupio je manjinski udio u tvrtki Gulliver travel d.o.o. iz Dubrovnika. Ugovor o kupoprodaji potpisali su jučer na turističkom sajmu ITB u Berlinu Ivan Todorić, predsjednik Nadzornog odbora koncerna Agrokor, i Goran Hrnić, predsjednik Uprave Gulliver travela.

Gulliver Travel jedna je od vodećih destination management kompanija (DMC) u regiji i u većinskom je vlasništvu svjetski uspješne putničke kompanije – TUI Travel PLC.

Za Agrokor, to je prvi korak u stvaranju strateške suradnje s renomiranim svjetskim touroperatorom TUI-em, a krajnji je cilj povratak putnika iz emitivnih destinacija Europske unije na tragu brojki iz predratnih razdoblja kada je TUI na Jadran dovodio više od 200.000 putnika, navode iz Agrokora.

Jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma direktno doprinosi stabilizaciji opće gospodarske situacije, a snažni i značajni partneri poput TUI-a imaju važnu ulogu u razvoju stabilne platforme organiziranog turizma, koja je ključna za kvalitetan i uspješan razvoj Hrvatske kao destinacije, kaže se u priopćenju Agrokora.