Najveću privatnu kompaniju u Hrvatskoj, koncern Agrokor, u iduće dvije godine električnom će energijom opskrbljivati HEP Opskrba, priopćeno je iz Agrokora.

S godišnjom potrošnjom većom od 320.000.000 kWh, Agrokor koncern ujedno je i najveći kupac električne energije u Hrvatskoj.

Kako se navodi u priopćenju, potpisanim je ugovorom HEP Opskrba još jednom potvrdila poziciju vodećeg opskrbljivača električnom energijom u Hrvatskoj s više od 95 posto tržišnog udjela u sektoru poduzetništva.

“Svakodnevno nam 35.000 kompanija ukazuje povjerenje jer jamčimo najbolju ponudu tarifnih modela u skladu s njihovim potrebama uz najpovoljnije rokove i uvjete plaćanja. Vodeći smo opskrbljivač kupaca s najvećom potrošnjom, koji su ujedno i najosjetljiviji po pitanju sigurnosti opskrbe i cijene”, rekla je direktorica HEP Opskrbe Tina Jakaša prigodom potpisivanja ugovora s Agrokorom.

Tihomir Adam, odgovorna osoba za energetiku Agrokora, istaknuo je kako je Agrokor koncern prepoznao HEP Opskrbu kao pouzdanog partnera kako bi povećao sigurnost i smanjio rizike svojeg poslovanja te osigurao najbolju svjetsku praksu u minimiziranju potrošnje električne energije.