Agrokor pred ulaganjem u Strumicu

Razlozi za dosadašnje odgađanje izgradnje otkupno-distribucijskog centra u Strumici bili su problemi u katastru

agrokor-logoUlaganje hrvatskog Agrokora ostvarit će se vrlo brzo, odmah nakon završetka proceduralno-tehničkih pitanja glede lokacije, rekao je makedonski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prenosi u ponedjeljak Utrinski vesnik.

Razlozi za dosadašnje odgađanje izgradnje otkupno-distribucijskog centra u Strumici bili su problemi u katastru, kaže Dimovski.

Ne radi se o nekim većim problemima, a Vijeće Općine Strumica, sve nadležne institucije i ministarstva rade na njihovom rješavanju. Stoga, Dimovski obećava da će se ulaganje Agrokora, vrijedno 20 milijuna eura, ostvariti vrlo skoro i poboljšati plasman poljoprivredne proizvodnje u Strumičkoj regiji.

Inače, prije desetak dana Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Agrokor potpisali su u ugovor od dugoročnom kreditu u visini od 50 milijuna eura za jačanje kapitalne osnovice Konzuma. S potporom EBRD-a, Konzum će moći restrukturirati svoju bilancu te proširiti svoju maloprodajnu mrežu otvaranjem novih centara u manjim gradovima u Bosni i Hercegovini. (Banka)