U nastojanju da ostvari oštriji fokus i dublje uvide u određivanje cijena te planiranje i izvršenje promocije, Agrokor grupa, izvršila je analize kompetitivnih ponuda i odabrala Revionics, Inc. kako bi provodila odgovarajuću i kompetitivniju merchandising strategiju preko svojih trgovačkih lanaca.

agrokor-logo01-midiRevionics je dokazani lider u End-to-end rješenjima za optimizaciju trgovanja te njegov sustav optimizacije koristi više od 62 tisuće prodajnih mjesta diljem svijeta. Revionics omogućuje trgovcima u cijelom svijetu profitabilno izvršenje omni kanalnih trgovačkih strategija pomoću jednog od najopsežnijih setova za povećanje financijskih rezultata i poboljšanje zadovoljstva kupaca.

Potpisani dugoročni ugovor između Agrokora i Revionicsa obuhvaća Revionics® Promotion Optimization i Revionics® Price Optimization kao i analitičke usluge, uključujući Elasticity Workbench, Market Basket Analysis i Promotion Performance Analysis.

“U skladu s našom strategijom postavljanja tehnoloških trendova i povećanja sveukupne učinkovitosti poslovanja, Revionics se pojavio kao jasan izbor zahvaljujući svom prodajno usmjerenom angažmanu koji je potaknut suradnjom i timskim radom, zbog jednostavne uporabe i transparentnosti cijena. Radujemo se njihovim naprednim analitičkim uslugama kako bi se dodatno poboljšale naše strategije određivanja cijena i povećanje diferencijacije u odnosu na konkurenciju u područjima u kojima smo vodeći, uključujući kvalitetu svježe i organske ponude”, izjavili su iz Agrokora.

S mogućnostima koje nudi Revionics, trgovački će lanci predvoditi poslovanje s visokim učinkom uz:
– detaljne analize efikasnosti svake promocije kako bi bile usklađene za maksimalni učinak i profitabilnost
– mogućnost agilnijih odgovara na potrebe ažuriranja cijena u regiji s heterogenim stopama inflacije
– uvid u osjetljivost cijena unutar i među svim područjima poslovanja
– racionalizaciju određivanja cijena i promotivnih procesa kako bi se uklonili i reducirali fizički postupci i smanjili troškovi rada
– stjecanje korisnih i prediktivnih uvida o utjecaju sezonskih artikala tijekom promotivnog procesa

“Iznimno mi je drago pozdraviti Konzum i Mercator kao nove klijente Revionicsa. Uzbuđeni smo što ćemo ovim inovativnim trgovcima pružati usluge vodeće tehnologije, analitike i znanosti kako bi mogli što brže odgovoriti zahtjevima tržišnih i konkurentskih pritisaka” rekao je Marc H. Hafner, direktor Revionicsa.

Agrokor grupa je najveća kompanija u privatnom vlasništvu u Hrvatskoj i jedna od vodećih regionalnih kompanija koja zapošljava gotovo 60 tisuća zaposlenika s prijavljenim konsolidiranim ukupnim prihodima u iznosu od 49 milijardi kuna.