Agrokor i Sberbank potpisali ugovor vrijedan 350 milijuna eura

Koncern Agrokor d.d. i Sberbank of Russia potpisali su ugovor o dugoročnom zajmu u iznosu od 350 milijuna eura, a sredstva su namijenjena refinanciranju postojećih kratkoročnih obaveza, izvijestili su u ponedjeljak iz Agrokora.

agrokor-logo01-midiSredstva osigurana ovim zajmom namijenjena su refinanciranju postojećih kratkoročnih obaveza s ciljem dodatnog jačanja financijskog položaja kompanije kao i učinkovitijeg upravljanja ročnošću obaveza, navode iz Agrokora. Dodaju i kako ta transakcija predstavlja kontinuitet uspješne suradnje između Sberbanke i Agrokora koja je započela prije dvije godine potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i suradnji.

Najnoviji aranžman još je jedna potvrda povjerenja međunarodnih financijskih institucija u viziju i dugoročnu strategiju Agrokora, navodi se u kratkom priopćenju.

Jamstvo za taj kredit preuzelo je nekoliko društva iz sastava koncerna Agrokor. Tako su obavijesti o preuzimanju jamstva za obveze vladajućeg društva po ugovoru o tom kreditu u ponedjeljak do podneva na Zagrebačkoj burzi objavili PIK Vinkovci, Ledo, Zvijezda i Jamnica.