agrokor-cibonin-toranj-ulaz-midiAgrokor d.d. je danas objavio da je odredio cijenu ponude svojih obveznica u iznosu od 325 milijuna eura i 300 milijuna američkih dolara novih neosiguranih obveznica s pravom prvenstva, izvijestili su iz Agrokora.

Obveznice će izdati Agrokor d.d. s dospijećem 1. veljače 2020. godine. Kamata će iznositi 9,125% godišnje za obveznice denominirane u eurima i 8,875% godišnje za obveznice denominirane u dolarima. Izdanje će biti neosigurano, garantirano od strane određenih kompanija članica Agrokora koncerna te imati pravo prvenstva.

Transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja, a očekuje se da će se zaključiti 9. listopada 2012. Sredstva od ovog izdanja koristit će se zajedno s novcem u blagajni za otplatu postojećih zaduženja prema sindiciranom kreditu, klupskom zajmu te zajmovima EBRD-a, IFC-a i Credit Agricolea, navode iz Agrokora.

Istovremeno s izdanjem ovih obveznica, dodaju, Agrokor je sklopio i novi financijski aranžman u iznosu od 150 milijuna eura s bankom BNP Paribas, J.P. Morgan i Zagrebačkom bankom – Unicredit Group.

“Ova objava ne predstavlja ponudu za prodaju ili traženje ponude za kupnju vrijednosnih papira u Sjedinjenim Američkim Državama te neće predstavljati ponudu, traženje ili prodaju u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojoj bi ta ponuda, traženje ili prodaja bili nezakoniti. Vrijednosni papiri neće biti i nisu upisani u skladu sa Zakonom o vrijednosnim papirima i ne smiju se nuditi ili prodavati u Sjedinjenim Američkim Državama bez upisa prema Zakonu o vrijednosnim papirima ili odgovarajućeg izuzeća od obveza upisa”, ističe se u priopćenju.