Vlasnik hrvatskog koncerna Agrokor Ivica Todorić će ponovno pokušati isposlovati produženje roka do kojeg s ključnim bankama mora postići dogovor o financiranju pripojenog društva, a vlasnicima Mercatora otkriti financijere koji će mu osigurati novac za preuzimanje najvećeg slovenskog poslodavca, izvještava ljubljanski Dnevnik.

Kao i mnogo puta dosad Todoriću ide na ruku konzorcij najvećih Mercatorovih dioničara na čelu s NLB-om i Grupom Pivovarna Laško, piše ovaj list.

Prema neslužbenim informacijama, Agrokor bi se s članovima konzorcija želio dogovoriti o potpisu aneksa kojim bi produžio važenje prodajnog sporazuma. Todorić do danas još nije dokazao da ima novac za preuzimanje, a to bi morao učiniti najkasnije danas do 14 sati.

Finance pišu da su banke vjerovnice Mercatora krajem prošloga tjedna malo popustile te pregovaraju o tome kome treba ići 200 milijuna eura dokapitalizacije, odnosno koliko treba ići bankama a koliko dobavljačima.

Pregovori se odvijaju i s vlasnicima koji bi trebali dobiti oko 90 eura po dionici. Produžavanje već ionako dugotrajnih prodajnih postupaka udarac je za Mercator, na što upozorava njegova Uprava.

“Zajedno s našim suradnicima nam je u izuzetno izazovnoj godini uspjelo dostići sve ciljeve i uspješno trasirati put novog imidža uspješnog Mercatora. Svjesni smo da na tom putu nismo sami i od preostalih dioničara, koji u ovom trenutku odlučuju o sudbini Mercatora, očekujemo da budu svjesni svoje odgovornosti u cementiranju rezultata”, navela je Uprava u priopćenju o prošlogodišnjem poslovanju. (SEEbiz / Dnevnik / Finance)