Agrokor: Zvonimir Mršić novi Ramljakov savjetnik

Iz Agrokora su u utorak izvijestili o izmjenama u menadžmentu kompanije, među kojima je i imenovanje Zvonimira Mršića za savjetnika izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka koncerna za poslovnu grupu hrana.

Kako se navodi u priopćenju, Ramljak je paralelno s procesima stabilizacije poslovanja, osiguravanja novog financiranja i restrukturiranja koncerna posljednjih nekoliko tjedana intenzivno radio i na unapređenju operativnog poslovanja i sustava upravljanja kompanijama koje su u vlasništvu Agrokora.

Tako je i formirana Koordinacijska skupina, koja će izvanrednom povjereniku pružati podršku u upravljanju Agrokorom. Osnovna namjera i razlog za uvođenje promjena je osigurati što učinkovitije svakodnevno upravljanje poslovanjem, ističe se u priopćenju.

Na čelu Koordinacijske skupine se nalazi Ante Ramljak. Među savjetnicima posebnu podršku će mu pružati Alastair Beveridge iz AlixPartnersa, koji vodi tim savjetnika za restrukturiranje.

Nova struktura upravljanja operativnim poslovanjem za vrijeme izvanredne uprave temelji se na ključnim poslovnim grupama Agrokora – maloprodaji, hrani i poljoprivredi, uz dodatak posebne poslovne grupe usredotočene na Agrokorov portfelj imovine, kao i grupe poslova financija i strategije.

Iz Agrokora navode kako proces osnaživanja upravljačkih timova traje od dolaska izvanredne uprave.

U proteklim tjednima imenovani su Vladimir Bošnjak, savjetnik izvanrednog povjerenika za grupu poslova financije i strategije, Vlado Čondić Galiničić, savjetnik izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu poljoprivrede te Irena Weber, savjetnica izvanrednog povjerenika za imovinski portfelj i non-core poslovanje.

Timu izvanredne uprave u ponedjeljak se pridružio i Zvonimir Mršić, koji je postao savjetnik izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu hrana u Agrokoru, čime je zaokružen proces značajnog jačanja upravljačkog tima i uspostavljanje strukture koja će omogućiti uspješno upravljanje operativnim poslovanjem. Mršić je u razdoblju od 2012. do 2016. godine bio predsjednik Uprave koprivničke Podravke.

Slavko Ledić na čelu Konzuma
Što se maloprodaje tiče, Mercator i dalje vodi Tomislav Čizmić. No, od ponedjeljka su na snazi promjene u Konzumu koje će rezultirati jačanjem upravljanja u maloprodaji Agrokora.

Novi predsjednik Uprave Konzuma je Slavko Ledić, a njegov najuži tim činit će tročlana Uprava u kojoj su Ines Lozić (financije), Zoran Mitreski (nabava) i Ivan Šantorić (maloprodaja i logistika).

Dosadašnji predsjednik Uprave Konzuma Teo Vujčić postaje savjetnik izvanrednog povjerenika za ukupnu maloprodaju te će zajedno s timom AlixPartnersa, koji u ovom za kompaniju posebno važnom segmentu vode Bernd Brunke i Tim Robinson, biti zadužen za što učinkovitiju maloprodaju. (Hina)