Agrokorovih šest kompanija – Konzum, Tisak, Roto, Velpro, Ledo i Jamnica sudjeluju na susretima poslodavaca i potencijalnih zaposlenika, koje pod nazivom “Biraj posao u trgovini” po prvi puta organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), izvijestili su iz Agrokora. U sklopu manifestacije prijavio se veći broj poslodavaca koji će ponuditi mogućnost zapošljavanja radnika.

Prvi susret održan je nedavno u Zagrebu, u Regionalnom uredu HZZ-a te je nekoliko stotina kandidata pokazalo veliki interes za zapošljavanje u raznim dijelovima Agrokorovog sustava.

Agrokorove kompanije, kako navode, primarno su zainteresirane za nova zapošljavanja na radnim mjestima prodavač/ica, skladištar/ka, vozač/ica kamiona, vozač/ica dostavljač, mesar/ica te radnik/ca u proizvodnji u Zagrebu, Istri, Kvarneru i Dalmaciji.

Predstavnici ljudskih resursa Agrokorovih kompanija zainteresiranim kandidatima su predstavili različite mogućnosti zapošljavanja te sve ostale prednosti i pogodnosti rada u Grupi Agrokor.

Pritom je posebno istaknuto prilagodljivo radno vrijeme kao pogodnost koja je osobito zanimljiva roditeljima i studentima. Također, sukladno novim zakonskim odredbama, umirovljenicima se nudi zapošljavanje na pola radnog vremena.

“Ovakve manifestacije su sjajna prilika poslodavcima iz djelatnosti trgovine da se direktno predstave i upoznaju sa svojim potencijalnim zaposlenicima, iskomuniciraju im otvorena radna mjesta, pogodnosti i uvjete rada i to na nacionalnoj razini u svim većim hrvatskim gradovima”, istaknula je savjetnica za ljudske resurse izvanredne uprave Grdana Fabris.

Iz Agrokora najavljuju da će ponudu poslodavaca koji sudjeluju u ovoj akciji HZZ-a zainteresirani potencijalni radnici u idućih 10 dana moći provjeriti i u drugim gradovima diljem Hrvatske – 26. veljače u Regionalnom uredu HZZ-a u Osijeku te 28. veljače u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) u Splitu.