airwick-freshmatic-winter-lightsIz široke ponude AirWicka, koja uključuje veliki broj proizvoda i sezonskih mirisa, posebno se kao najprodavaniji izdvajaju Električni aparati, Aerosoli te ključni proizvod Reckitt Benckisera u ovoj kategoriji – FreshMatic.

Iz ove tvrtke naglašavaju kako su i svijeće postale vrlo bitan segment koji tržište sve više cijeni i traži.

Tako je nova svijeća “Aurora” doprinijela rastu segmenta svijeća za 7%, a udio Reckitt Benckisera u tom odjelu dosegao je respektabilnih 42%, navode iz tvrtke dodajući kako je uspjeh tim veći ako se zna da na asortimanu svijeća rade tek tri godine.

Takve prodajne rezultate objašnjavaju širokom dostupnošću u maloprodaji, kod svih trgovačkih lanaca, kao i HoReCa kanalu.

O tržišnom udjelu kažu kako je zadnje istraživanje agencije AC Nielsen pokazalo da proizvodi Reckitt Benckisera u ovoj kategoriji zauzimaju udio od 31,7%, što je identično udjelu njihovog glavnog konkurenta.

“Ponosni smo postignutim rezultatima zimske mirisne kolekcije i Aurora svijeća koje su najviše doprinijele ovom rezultatu”, ističe Dušan Milenković-Gallo, Brand Manager.

A rezultata ne bi bilo bez jasne strategije koja je okrenuta prema prodajnom mjestu jer u tvrtki smatraju kako je trgovina najbitnije mjesto prodaje pa su sve snage usredotočili u tom smjeru.

Strategija uključuje organizaciju nagradnih igara, korištenje inovativnog POS materijala, hostese koje promoviraju novitete, posebne ponude za potrošače i druge aktivnosti koje su potpora brendovima, ali i trgovcima jer unaprjeđuju ponudu i realiziraju bržu rotaciju proizvoda.

S druge strane, osim noviteta usmjerenih na potrošača koji se redovito plasiraju na tržište i posebnih ponuda kreiranih samo za njih, smatramo da je kvaliteta naših proizvoda te kvaliteta i izbor mirisa naša najvrjednija i najsigurnija preporuka, poručuju iz RB-a.

Tržište uskoro može očekivati brojne nove proizvode. U prvom redu uskoro će se lansirati nova mirisna kolekcija “Colours of Nature” – mirisi inspirirani prirodom.

Potom će uslijediti predstavljanje Air&Fabrica, osvježivača zraka i rublja s posebnom tehnologijom mjehurića mirisa koji traju na tkaninama i do 12 sati. Zadnji novitet je Flip&Fresh, estetski vrlo lijep, praktičan i jednostavan za uporabu tekući gel koji oslobađa miris preko posebno dizajnirane membrane, najavljuju iz Reckitt Benckisera.