Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” na Krku

kupujmo-hrvatsko-midi7Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se na Krku u subotu, 9. lipnja, na Obali hrvatske mornarice u vremenu od 9 do 17 sati.

U promotivnoj prodaji hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” te proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 148 tvrtki, odnosno poduzetnika, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore.

Akcije će posjetiti gradonačelnik grada Krka Darijo Vasilić, direktorica TZ grada Krka Nataša Jurina, predsjednik Ceha trgovine Hrvatske obrtničke komore Boris Vukelić te mnogi drugi, dodaju iz HGK.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” ima za cilj da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi te im se dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” kako bi bili označeni na uočljiv i poseban način.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” dosad je dobio 231 proizvod, dok znak “Izvorno hrvatsko” nose 122 proizvoda, priopćeno je iz HGK.

U sklopu “Kupujmo hrvatsko” održava i akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku.