Akcijom “Pomagati je lako“ prikupljeno čak 25.000 proizvoda za pomoć siromašnima

Trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas petu su godinu zaredom organizirali veliku humanitarnu akciju “Pomagati je lako!“, koja se i ove godine provodi na nacionalnoj razini i pomaže velikom broju siromašnih obitelji i pojedinaca.

Pomagati je lako (4)Ove godine akcija je produžena do 31. prosinca kako bi pomoć došla do što većeg broja onih kojima je najpotrebnija u ovo blagdansko vrijeme.

Na održanoj tiskovnoj konferenciji objavljeno je da je u ovoj plemenitoj akciji do sada prikupljeno čak 25.000 proizvoda.

Lidl Hrvatska je ovom prilikom dodatno uručio donaciju u vrijednosti 100.000 kuna usmjerenu korisnicima Crkvenih pučkih kuhinja, prenoćišta i blagovališta za beskućnike te korisnicima Caritasovih programa za pomoć beskućnicima, kako bi i njihovi blagdani bili što ugodniji i veseliji.

“Dužnost svih nas je pomoći onima kojima je pomoć potrebna koliko i kako možemo. Jako smo zadovoljni i sretni što smo u suradnji s Hrvatskim Caritasom već petu godinu zaredom uoči Božića pomogli siromašnim obiteljima kroz akciju “Pomagati je lako“. Zahvaljujući našim kupcima koji su i ove godine pokazali veliko srce prikupljeno je do sada 25.000 proizvoda za siromašne čime smo dokazali još jednom da je pomagati zaista lako. Dodatnom donacijom želimo još doprinijeti što ugodnijim blagdanima onima kojima je pomoć dobrodošla”,  poručili su iz Uprave Lidla.

Osim predsjednika Uprave Lidla Hrvatska Borisa Lozića, na konferenciji je o rezultatima i uspješnosti provođenja ovogodišnje akcije “Pomagati je lako!“ govorio ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Predstavile su se i druge Caritasove akcije kao što su Nedjelja Caritasa, Za 1000 radosti – Zagrli svijet! i Zagrli svijet sportom, a prisutnima su se obratili i pomoćnica pročelnice za osobe s invaliditetom Grada Zagreba Marinka Bakula Anđelić, ravnateljica Biskupijskog Caritasa Kristina Radić, ravnatelj Upravljanja sportskim objektima Marinko Tomić i voditelj Uprave šuma Podružnica Zagreb Krunoslav Jakupčić.

Pomagati je lako (3)Humanitarna akcija “Pomagati je lako!” provodi se na nacionalnoj razini prikupljanjem prehrambenih i higijenskih proizvoda za socijalno ugrožene korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa diljem Hrvatske, a traje od 20.10. do 31.12.2015. godine. Uključuje sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (88) i sve nad/biskupijske Caritase (17). Lidl Hrvatska je i ove godine uručio dodatnu donaciju u vrijednosti 100.000,00 kuna u proizvodima, usmjerenu korisnicima Crkvenih pučkih kuhinja, prenoćišta i blagovališta za beskućnike te korisnicima Caritasovih programa za pomoć beskućnicima.

Također, Lidl je podržao i Caritasovu akciju humanitarne prodaje božićnih drvaca u lončanicama, donirajući ih SOS Dječjem selu, kako bi svaka kuća u SOS selima diljem Hrvatske dobila božićno drvce. Lidl je SOS obiteljima donirao i božićne ukrase, a sama drvca posađena su u lončanice, što je cijeloj akciji dalo i vrijednu ekološku komponentu.