Aleksandar Radosavljević imenovan za potpredsjednika Carlsberg grupacije

Aleksandar Radosavljević, dosadašnji generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija, imenovan je na poziciju potpredsjednika za globalni razvoj prodaje u okviru Carlsberg grupacije.

Radosavljević novu funkciju preuzima od 1. listopada 2010. godine te će biti zadužen za razvoj prodaje, marketinga i inovacija Carlsberg Grupacije (GSMI). Usto, rukovodit će sektorom globalnog razvoja prodaje, koji će od sada objediniti sve prodajne kanale.

Aleksandar Radosavljević je jedno vrijeme, uz funkciju prvog čovjeka Carlsberg Srbije, bio vršitelj dužnosti generalnog direktora Carlsberg Jugoistočna Europa.

Od 2003. do 2007. bio je komercijalni direktor Carlsberg Srbije i izvršni direktor za Carlsberg BH. Na tom položaju doprinio je da kompanija s 5. dosegne 2. mjesto po udjelu na tržištu.

Prije svog rada u Carlsbergu, radio je kao direktor prodaje za Srbiju i Crnu Goru i direktor za razvoj regionalne prodaje i distribucije u kompaniji Allied Domecq.

Do imenovanja novog generalnog direktora Carlsberga Srbije tu će poziciju obnašati Gabor Bekefi, generalni direktor za Carlsberg Jugoistočna Europa.