Generalni direktor CID Adriatic Investmentsa sa sjedištem u Beču Alexander Walther novi je predsjednik Nadzornog odbora Fabrike duhana Sarajevo

U Nadzornom odboru FDS-a, koji je izglasan na izvanrednoj skupštini dioničara održanoj 25. siječnja, još su dvojica članova tima koji vodi CID Adriatic Investments.

To su Markus Schwimann i dr. Michael Pramberger, a u Nadzornom odboru su također Mate Andabaka i Zvonimir Buterin.

Osnivač CID Adriatic Investments je društvo S.A.L.E.M. Assets Holding GmbH, u kojem je Alexander Walther također glavni menadžer, a čiji je osnivač TMF Austria GmbH. TMF Grupa je pružatelj visokovrijednih poslovnih usluga za klijente koji rade i ulažu na globalnom nivou s vrlo jakim prisustvom u Europi, Bliskom Istoku i Africi. Između ostalih, ima urede u Hrvatskoj i Srbiji.

Alexander Walther bio je svojevremeno direktor TMF Austria, a kasnije je sjedio u odborima raznih austrijskih i stranih multinacionalnih tvrtki.

Markus Schwimann bio je zaposlenik Bank Austrie, gdje je bio zadužen za sve pozicije od pripravnika do, između ostalog, generalnog direktora AI Beteiligungs GmbH i BA-CA Markets und Investment Beteiligung GmbH, oba dijelovi UniCredit Bank Austria AG.

Kao generalni direktor i prvi potpredsjednik bio je odgovoran za M & A upravljanje u Austriji, Rusiji, Turskoj i zemljama SIE.

Dr. Michael Pramberger radio je u Cerha Hempel Spiegelfeld Hlawati Partnership, a zatim u Constantia Privatbank AG / IMMOFINANZ AG, kao voditelj pravnih poslova i pomoćnik Uprave. Godine 2005. postao je jedan od osnivača tvrtke WMWP Rechtsanwälte GmbH, a od 2015. godine bavi se pravom u vlastitoj tvrtki u Beču.

Nakon što je CID Adriatic Investments preuzeo većinsko vlasništvo u FDS-u, objavljeno je kako je postignut dogovor sa British American Tobaccom o prodaji duhanskog poslovanja FDS-a, a objava konačno pravno obavezujućeg ugovora najavljena je ovih dana. (SEEbiz)